Frankrijk met zeven goals voor rust (!) op koers voor recordzege

Frankrijk is hard op weg naar zijn grootste overwinning aller tijden. In de EK-kwalificatiecyclus staat de verliezend WK-finalist bij rust met 7-0 (!) voor tegen de tien man van Gibraltar.

Frankrijk
Frankrijk
14 - 0
Gibraltar
Gibraltar

Gibraltar keek na vier minuten al tegen een 2-0 achterstand aan, door twee eigen doelpunten, en Warren Zaïre-Emery maakte na een kwartier de derde Franse treffer. De debutant werd bij deze goal hard op zijn enkel geraakt door Ethan Santos, die als maker van de openingstreffer toch al geen al te gelukkige avond beleefde, en de verdediger van Gibraltar werd met rood naar de kant gestuurd.

Met een man minder was er geen houden meer aan voor Gibraltar. Een strafschop van Kylian Mbappé betekende de 4-0, waarna Jonathan Clauss, Kingsley Coman en Youssouf Fofana de score in een tijdsbestek van slechts vijf minuten verder opschroefden. De laatste goal werd gemaakt in de 37ste minuut. Frankrijk kreeg hierna nog kansen op meer, maar verzilverde die niet.

De grootste overwinning die Frankrijk ooit boekte, is een 10-0-zege op Azerbeidjzan in september 1995. Het Frankrijk van Didier Deschamps heeft nu nog 45 minuten de tijd om dat record te evenaren of zelfs te verbreken.

Ook het algehele record in een Europese kwalificatiecyclus is in zicht voor Frankrijk. Dit record staat nu nog op naam van Duitsland, dat in 2006 met 13-0 te sterk was voor San Marino.