Frankrijk lacht zich dood: twee eigen goals van Gibraltar in vier minuten tijd

Gibraltar heeft een ongekende rampstart van de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk achter de rug. De voetbaldwerg kwam in de vierde minuut al op een 2-0 achterstand te staan. Extra pijnlijk, maar vooral extra bijzonder: beide doelpunten waren eigen doelpunten van Gibraltar.

Frankrijk
Frankrijk
14 - 0
Gibraltar
Gibraltar

Gibraltar had voor de uitwedstrijd tegen Frankrijk ongetwijfeld het plan om het zo lang mogelijk dicht te houden achterin, maar kon dat plan door eigen toedoen al snel de prullenbak in gooien. In de tweede minuut opende Ethan Santos onbedoeld de score. Hij probeerde een lage voorzet vanaf rechts te onderscheppen, maar gleed de bal in zijn eigen doel.

Twee minuten later scoorde Frankrijk weer en opnieuw hoefde het daar zelf niet veel voor te doen. Deze keer was het de 37-jarige Aymen Mouelhi die zijn eigen doelman passeerde. Zo dreigt het een hele vervelende avond te worden voor Gibraltar, dat puntloos onderaan staat in Groep B. Frankrijk is juist de koploper van de groep waarin ook het Nederlands elftal speelt.