Iconisch City-shirt van 'Agüerooooo' onder de hamer: dit moet je betalen

Reacties
Iconisch City-shirt van 'Agüerooooo' onder de hamer: dit moet je betalen
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Het beroemdste moment in de geschiedenis van Manchester City is ongetwijfeld de winnende treffer van Sergio Agüero op de slotdag van seizoen 2011/12. De Argentijn schoot The Citizens tegen Queens Park Rangers na 44 jaar naar de landstitel. Zijn shirt van die dag gaat nu onder de hamer.

'Agüerooooo', het commentaar van Martin Tyler is bij menig voetballiefhebber nog te horen. Door diep in de extra tijd te scoren, werd stadgenoot Manchester United in een zinderende apotheose afgetroefd. En de Argentijn was het goudhaantje.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bijna tien jaar later wordt zijn shirt aangeboden op een veiling. Het is nog steeds voorzien van de champagneresten van het feest in de kleedkamer. Het shirt zou een duizelingwekkend bedrag op moeten leveren. Volgens de verwachtingen zou het de barrière van een miljoen pond zelfs moeten slechten. Een koopje.

De opbrengst van het shirt gaat naar een goed doel. Ook zal de veilingmeester geen commissie rekenen. De geldsom zal besteed worden aan iemand die dringend medische hulp nodig heeft, terwijl ook twee andere goede doelen profiteren van de winst.

Bekijk hier al onze video's
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.