Ibrahimovic reddende engel AC Milan, Nuytinck verliest cruciaal duel

AC Milan heeft dure punten laten liggen in de strijd om de Scudetto. Het team van Stefano Pioli speelde zaterdag een matige partij tegen Udinese en pakte ternauwernood een punt. In de blessuretijd tekende Zlatan Ibrahimovic voor de gelijkmaker in de Dacia Arena. Bram Nuytinck deed de hele wedstrijd mee, terwijl Marvin Zeegelaar na 61 minuten zijn opwachting maakte.

Udinese
Udinese
1 - 1
AC Milan
AC Milan

AC Milan speelde een slordige eerste helft en werd pas in de slotfase ervan gevaarlijk, toen Brahim Díaz na voorbereidend werk van Ibrahimovic naast schoot. Aanvoerder Nuytinck en zijn collega Rodrigo Becão hadden steevast een antwoord op de lange ballen op Ibrahimovic. Aan de andere kant had Milan wel moeite met de snelheid van Gerard Deulofeu en Beto.

Laatstgenoemde opende na zeventien minuten de score: de Portugees werd na een zwakke pass van Ismaël Bennacer vrij voor de keeper gezet en nadat hij in eerste instantie nog op Mike Maignan stuitte, was het in tweede instantie wel raak: 1-0. Pioli greep in de rust in en slachtofferde Bennacer, Tiemoué Bakayoko en Rade Krunic ten faveure van Sandro Tonali, Franck Kessié en Junior Messias.

AC Milan ging hier niet veel beter door voetballen. De eerste kans was nog wel voor I Rossoneri (Ibrahimovic mikte over), maar veel speelden zij niet meer klaar. Aan de andere kant was Beto nog gevaarlijk toen hij de buitenspelval omzeilde en rakelings naast schoot. AC Milan leek zodoende ten onder te gaan in Udine, maar in de tweede minuut van de blessuretijd voorkwam Ibrahimovic een nederlaag. Na een voorzet van Samu Castillejo bleef de bal in de doelmond hangen, waarna Ibrahimovic alerter was dan Nuytick en de bal achter Marco Silvestri werkte. Udinese sloot het duel met tien man af door een rode kaart voor Isaac Success.

Door zijn doelpunt tegen Udinese heeft Ibrahimovic de kunststukjes van Lionel Messi en Cristiano Ronaldo geëvenaard. Net als de Argentijn en de Portugees heeft Ibra sinds de eeuwwisseling namelijk ten minste driehonderd doelpunten gemaakt in de topvijfcompetiteis van Europa (Engeland, Spanje, Italië, Duitsland en Frankrijk).