Ibrahimovic nog naar één goal verwijderd van illuster tweetal

Reacties

Zlatan Ibrahimovic is dicht bij een volgende mijlpaal in zijn toch al rijke loopbaan. De veertigjarige spits moet nog één goal maken om een kunststukje van Lionel Messi en Cristiano Ronaldo te achterhalen.

Ibrahimovic nog naar één goal verwijderd van illuster tweetal
© Pro Shots
Udinese
Udinese
1 - 1
AC Milan
AC Milan

Dat zijn immers de enige twee spelers die er sinds de eeuwwisseling in slaagden de grens van driehonderd goals in de topvijfcompetities van Europa (Eng, Spa, Ita, Dui, Fra) te slechten.

Na het vertrek van Zlatan bij Ajax in 2004, waar hij 35 keer doel trof in 75 Eredivisie-wedstrijden, veranderde hij in een genadeloze doelpuntenmachine (zie tabel). Het zal voor de inmiddels veertigjarige Ibrahimovic lastig worden om ook Ronaldo en Messi nog achter zich te laten. De Portugees en de Argentijn waren binnen de topvijf Europese competities respectievelijk 482 en 474 keer trefzeker.

Ibrahimovic wist niet te scoren in zijn laatste wedstrijd voor AC Milan. In San Siro was het ploeggenoot en verdediger Fikayo Tomori die tegen Liverpool het enige doelpunt van Italiaanse makelij wist te maken. Zaterdagavond wacht de spits in de uitwedstrijd tegen Udinese een nieuwe kans.

Alle goals van Ibrahimovic in de topvijf-competities

Club Goals
Juventus 23
Internazionale 57
Barcelona 16
PSG 113
Manchester United 17
AC Milan 73

VI stond rond de verjaardag van Zlatan Ibrahimovic al stil bij zijn veelbesproken loopbaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.