Liverpool-verdediger zet Zlatan te kijk: 'Prachtig, net als Baresi in San Siro'

Reacties

Fans van Liverpool konden hun ogen dinsdagavond niet geloven toen Nat Phillips in zijn eigen strafschopgebied doodleuk twee spelers van AC Milan uitkapte met een actie waar Johan Cruijff patent op had. De verdediger wordt in Engeland al vergeleken met Franco Baresi en Paolo Maldini.

Liverpool-verdediger zet Zlatan te kijk: 'Prachtig, net als Baresi in San Siro'
© Pro Shots
AC Milan
AC Milan
1 - 2
Liverpool
Liverpool

De twee Italiaanse legendes maakten immers jarenlang furore in San Siro. Dinsdag was het echter niet een verdediger van Milan, maar een doodgewone mandekker van Liverpool die de aandacht op zich vestigde. Phillips kreeg van Jürgen Klopp de kans op de plek waar normaal gesproken Virgil van Dijk en Joël Matip staan omdat een plek in de achtste finale al was veiliggesteld en beschaamde het vertrouwen van zijn manager niet.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Phillips zorgde er niet alleen voor dat Zlatan Ibrahimovic nauwelijks in het stuk voorkwam, de 24-jarige Engelsman zette de veertigjarige Zweed ook te kijk door hem koelbloedig het bos in te sturen toen hij net als Franck Kessié kwam aanstormen om de Liverpool-verdediger onder druk te zetten. Het zorgde op Twitter voor verbaasde reacties van fans, die niet wisten wat ze zagen. En zo deed hij zijn bijnaam Naldini eer aan.

Baresi
Phillips werd voor zijn actie in San Siro al zo genoemd, Rio Ferdinand trok na het duel met Milan (1-2 overwinning) een vergelijking met een andere Milan-legende. 'Kijk nou wat Phillips doet. Deze twee spelers, Kessié en Zlatan, realiseren zich denk ik niet dat ze nog een keer moeten terugkeren in dit stadion', sprak de Engelse oud-international en voormalig verdediger van Mancheser United bij BT Sport. 'Prachtig, net als Baresi in San Siro.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Phillips zelf reageerde na afloop ook op zijn actie, die viraal ging op social media. 'Het was zeker een speciaal moment, ik zal het nog terugkijken als ik de kans krijg. Er zat verder niet echt een gedachte achter, moet ik zeggen. Het ging puur op intuïtie, gelukkig pakte het goed uit.' Klopp zag er de lol wel van in. 'De actie van de wedstrijd!', grapte hij. 'Hij speelde uitstekend. Ik zag het van een afstand. We hadden het er in de kleedkamer al over, het was best tricky!'

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep B UEFA Champions League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
6
6
0
0
17-6
+11
18
2
Atlético Madrid
6
2
1
3
7-8
-1
7
3
FC Porto
6
1
2
3
4-11
-7
5
4
AC Milan
6
1
1
4
6-9
-3
4
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer N. Phillips
Meer over N. Phillips
Meer Z. Ibrahimović
Meer over Z. Ibrahimović
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.