Ibrahimovic houdt woord met nieuw LA Galaxy-record

Reacties

Sporting KC heeft het hoofd diep moeten buigen voor LA Galaxy en Zlatan Ibrahimovic, die zijn ploeg bij de hand nam.

Ibrahimovic houdt woord met nieuw LA Galaxy-record
LA Galaxy
LA Galaxy
7 - 2
Sporting KC
Sporting KC

Ibrahimovic liet in februari bij de start van het nieuwe seizoen weten 'alle records' te willen breken. 'Omdat ze zeggen dat ik oud ben, ga ik ervoor om elk MLS-record te breken in dit seizoen. Mijn boodschap aan de andere clubs is: ik ben er nog.'

Tegen Sporting KC onderstreepte hij die woorden met zijn derde hattrick in zijn MLS-carrière. Met zijn drie goals leverde de Zweed een grote bijdrage aan de 7-2 zege op eigen veld. Bovendien brak hij een clubrecord uit 2002. Carlos Ruiz kwam toen tot een seizoentotaal van 24 treffers, waar Ibrahimovic nu al op 26 staat. De aanvaller staat op de topscorerslijst tweede achter Carlos Vela, die 28 keer heeft gescoord voor Los Angeles FC.

LA Galaxy, waar Sebastian Lletget (2), Joe Corona en Uriel Antuna de andere treffers voor hun rekening namen, klimt door de zege naar de vijfde plaats in de Western Conference. Door een reeks van mindere resultaten was de club weggezakt.

MLS

Stand MLS 2019

Verenigde Staten

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
New York City
34
18
10
6
63-42
+21
64
2
Atlanta United
34
18
4
12
58-43
+15
58
3
Philadelphia Union
34
16
7
11
58-50
+8
55
4
Toronto FC
34
13
11
10
57-52
+5
50
* Actueel tot en met 4 apr. 2024

Zo werkt de MLS

De MLS is opgedeeld in twee divisies: de Western Conference en de Eastern Conference. In beide zones spelen twaalf clubs twee keer tegen elkaar, uit en thuis. Eenmaal komen ze uit tegen de ploegen uit de andere Conference. Een degradatieregeling is er niet. De eerste zeven clubs in de eindstand van beide Conferences plaatsen zich voor de strijd om de Audi MLS Cup. Ook die is gescheiden per divisie. De lijstaanvoerders zijn vrijgesteld van de eerste ronde, waardoor de play-offs starten met drie duels in beide competities. De nummer twee speelt tegen de nummer zeven, nummer drie tegen nummer zes en nummer vier tegen nummer vijf. Het betreft een enkele wedstrijd, waarbij de hoogste geklasseerde club thuis speelt. In de halve finales stromen de koplopers in, zij komen uit tegen de winnaar van de wedstrijd tussen de nummer vier tegen nummer vijf. De winnaars van de Conference Finals maken in de MLS Cup Final uit wie zich landskampioen mag noemen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Z. Ibrahimović
Meer over Z. Ibrahimović
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.