Ibrahimovic helpt Paris Saint-Germain aan winst op Lyon

Paris Saint-Germain heeft dankzij de sterspelers Zlatan Ibrahimovic en Edinson Cavani een eenvoudige overwinning geboekt op Olympique Lyon. In Stade Parc des Princes werd het 4-0.

Ibrahimovic helpt Paris Saint-Germain aan winst op Lyon

Opvallend genoeg was het pas het eerste doelpunt van Ibrahimovic tegen Lyon in de Franse compeitie. Vorig seizoen was de Zweed dertig keer trefzeker, maar tijdens de ontmoetingen met Lyon lukte het de spits niet te scoren. Zondagavond maakte Zlatan daar op zeer fraaie wijze een einde aan.

Edinson Cavani viert de openingstreffer.
Edinson Cavani viert de openingstreffer.

Scheidsrechter Antony Gautier legde de bal, na de overtreding van doelman Rémy Vercoutre op Cavani, vlak voor rust op de stip. Ibrahimovic nam plaats achter de bal en liet de sluitpost kansloos met een sublieme Panenka-penalty: 2-0. Even daarvoor had Cavani de score al geopend.

De Uruguyaan kopte uit de hoekschop van Lucas Moura knap binnen. Na de onderbreking ging PSG, met Gregory van der Wiel in de basis, vrolijk verder.

Door de doelpunten van Thiago Silva en nog een keer Ibrahimovic (wederom uit een strafschop) is PSG na vijftien speelronden de koploper van de Franse Ligue 1 met 37 punten. De voorsprong op achtervolger Lille bedraagt vier punten. Lyon is terug te vinden op plaats tien met negentien punten. Ibrahimovic is met elf doelpunten, eentje meer dan zijn ploeggenoot Cavani, nu topscorer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen