Huntelaar helpt Schalke over het dode punt

Schalke 04 heeft een streep gezet onder een teleurstellende reeks. Klaas-Jan Huntelaar speelde een hoofdrol tegen Hannover 96 (3-1).

Na een reeks van vijf duels zonder overwinning had Schalke 04 een succes nodig om de aanspraak op een podiumplaats te blijven maken. Die Königsblauen, die in de Bundesliga op 17 oktober voor het laatst een thuiswedstrijd hadden gewonnen, slaagden in hun missie.

Het duurde tot de 51ste minuut totdat de verdiende openingstreffer op het scorebord kwam. De ban werd gebroken met dank aan Marcelo van Hannover. De voormalig PSV-verdediger vergreep zich aan Huntelaar, waarna scheidsrechter Wolfgang Stark niet anders kon dan een strafschop toekennen.

Johannes Geis maakte geen fout vanaf elf meter. In de 73ste minuut kon Schalke opgelucht ademhalen, toen Huntelaar na een voorzet van Max Meyer met een volley de 2-0 maakte.

Even dreigde de zege nog in gevaar te komen, maar de aansluitingstreffer van invaller Allan Saint-Maximin werd binnen een minuut beantwoord door Franco di Santo. De vervanger van Huntelaar nam met een rake kopbal (3-1) de zorgen weg bij Schalke, dat door de zege naar de vierde plaats is geklommen. Hannover, waar Charlison Benschop al voor rust inviel, staat veertiende.