Huntelaar bouwt aan zeldzame serie in Oranje

Klaas-Jan Huntelaar hoopt dinsdagavond in de EK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal tegen Zweden de jacht op een persoonlijk record met succes te kunnen vervolgen. De aanvaller van Schalke 04 hoopt voor de tweede keer in zijn interlandloopbaan vier keer op rij te scoren in een interland van Oranje.

Huntelaar bouwt aan zeldzame serie in Oranje

Huntelaar is in prima vorm aan het interlandseizoen 2010/11 begonnen. De centrumspits scoorde achtereenvolgens in de EK-kwalificatieduels met San Marino (5-0, drie doelpunten), Finland (2-1, twee) en Moldavië (1-0, één).

Het is voor de derde keer in zijn interlandloopbaan dat Huntelaar in minstens drie opeenvolgende interlands doel treft. Eerder lukte dat tussen februari en april 2009 én tussen oktober 2007 en juni 2008. In laatstgenoemde reeks lukte het Huntelaar zelfs vijf keer op rij te scoren in Oranje: tegen achtereenvolgens Slovenië (één goal), Kroatië (een), Oostenrijk (twee), Oekraïne (een) en Roemenië (een).

Van de negen internationals op Oranje's eeuwige topscorerslijst die nóg vaker scoorden dan Huntelaar (22 goals in 39 interlands), hebben alleen Beb Bakhuys (zes interlands op rij gescoord) en Kick Smit (zeven) een langere doelpuntenreeks op hun naam staan in de nationale ploeg. <br /><br />

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen