Dominant Oranje verslaat Moldavië dankzij Huntelaar

Bekijk hier alle andere uitslagen in de derde speelronde van de EK-kwalificatiereeks. Uiteraard kunt u voor doelpuntenmakers en uitslagen ook terecht bij ons Scorebord.

Dominant Oranje verslaat Moldavië dankzij Huntelaar

Het Nederlands elftal heeft ook zijn derde wedstrijd in groep E in winst omgezet. Op bezoek bij het zeer verdedigend acterende Moldavië kroonde Klaas-Jan Huntelaar zich tot matchwinner met de enige treffer uit de wedstrijd.

In Chisinau was vanaf het eerste fluitsignaal duidelijk dat Oranje op moest boksen tegen een zeer defensieve thuisploeg. De gastheren namen direct de verdedigende stellingen zeer stevig en gokten op een spaarzame counter.

Na een flets eerste kwartier was het Huntelaar (foto) die het eerste Oranje-wapenfeit op zijn naam kreeg. De spits van Schalke 04 werd vrijgespeeld door Wesley Sneijder maar zag zijn knal uiteen spatten op de vuisten van Moldavië-goalie Stanislav Namasco. Uit de daaropvolgende corner kreeg Huntelaar direct zijn tweede kans. De aanvaller kopte maar ternauwernood over. <br /> Na een speldenprikje van Moldavië – Anatolie Doros zag zijn spectaculaire inzet naast vliegen – was Huntelaar wél trefzeker. Acht minuten voor rust kon hij op aangeven Rafael van der Vaart, die de plek van Nigel de Jong innam, raak schieten.

Met zijn 22ste interlandtreffer gaf Huntelaar zijn uiterst productieve seizoensstart opnieuw een vervolg. Het doelpunt in Moldavië was al zijn tiende in elf officiële duels (3 interlands, 8 duels voor Schalke). Bovendien vond de spits de laatste drie interlands op rij steeds het net. Hij voerde zijn productie in de huidige EK-kwalificatiereeks op naar zes goals in drie wedstrijden.

Na de onderbreking leek Sneijder het Nederlands elftal op een ruimere voorsprong te zetten. Zijn zeer fraaie inzet, hij schoot uit de draai knap op doel, werd door Namasco uit de kruising getikt. John Heitinga kopte uit de daaropvolgende corner op de lat.

Naarmate het tweede bedrijf vorderde ging Moldavië meer en meer aan aanvallen denken. Door die veranderde instelling kwam er meer ruimte voor Oranje. Dirk Kuijt verzuimde te profiteren en schoot voorlangs.

Omdat ook Huntelaar naliet het duel vroegtijdig te beslissen, bleef de thuisploeg, zonder écht gevaarlijk te worden, in een stuntje geloven. Toch capituleerde Nederland niet meer, hield Maarten Stekelenburg de nul en werd er besloten met een nipte 0-1 overwinning.

Eerder op de avond haalde Hongarije, ook in poule E, op eigen terrein uit tegen San Marino: 8-0.

<br /><br />

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen