Huntelaar krijgt steeds meer zicht op record Cruijff

Aanvaller Klaas-Jan Huntelaar kwam vrijdagavond in de EK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal in en tegen Moldavië (1-0 zege) opnieuw tot scoren. De spits van Schalke 04 schroefde zijn interlandtotaal in Chisinau op naar 22 treffers in 39 duels voor Oranje.

Huntelaar krijgt steeds meer zicht op record Cruijff

Huntelaar scoorde tegen Moldavië voor de derde opeenvolgende keer namens het Nederlands elftal. Eerder maakte de 27-jarige aanvaller drie treffers in het uitduel met San Marino (5-0 zege) op 3 september en scoorde hij twee keer in de thuiswedstrijd tegen Finland (2-1 zege).

In zijn interlandloopbaan heeft Huntelaar in zeven EK-kwalificatiewedstrijden nu al zeven keer gescoord. Daarmee neemt hij nu al een bijzondere positie in op de eeuwige topscorerslijst van Oranje-internationals in kwalificatiecampagnes voor een EK-eindronde.

Slechts vijf spelers scoorden ooit nog meer in EK-kwalificatieverband (zie onderstaande lijst). Van hen is Johan Cruijf recordhouder met twaalf treffers in evenzovele duels.

Met 22 interlandgoals in totaal is Huntelaar het aantal doelpunten van ex-international Marco van Basten tot op twee goals genaderd. Aanstaande dinsdag, wanneer Oranje het in de Amsterdam Arena opneemt tegen Zweden, vervolgt Huntelaar zijn jacht op het totaal van San Marco. <br /><br />

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen