Huntelaar kent bliksemstart: 10 goals in negen duels

Klaas-Jan Huntelaar is flitsend aan het seizoen begonnen. De aanvaller die vrijdagavond met het Nederlands elftal in Chisinau de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Moldavië afwerkt, kent een zeldzaam productieve start van zijn negende seizoen als profvoetballer.

Huntelaar kent bliksemstart: 10 goals in negen duels

Huntelaar maakte in zijn eerste twee interlands tijdens deze nog prille jaargang al vijf doelpunten (drie tegen San Marino en twee tegen Finland) en staat namens zijn werkgever Schalke 04 inmiddels op vijf treffers in zeven officiële wedstrijden.

Als we puur kijken naar de eerste individuele verrichtingen van Huntelaar bij Die Königsblauen, dan kent hij met vier treffers in de eerste vijf Bundesligawedstrijden een uitstekende competitiestart. Slechts twee keer in zijn loopbaan scoorde de spits nóg vaker dan tijdens deze jaargang: bij AGOVV Apeldoorn in 2003/04 (vijf goals uit vijf duels) en bij Ajax in 2007/08 (zeven uit vijf).

Met 21 doelpunten als Oranje-international (in 38 wedstrijden) bezet Huntelaar momenteel de tiende plaats op de eeuwige topscorerslijst van het Nederlands elftal. Hij heeft nog drie doelpunten nodig om Oranje's voormalige topspits Marco van Basten te evenaren (24 goals in 58 duels). (Ramon Min) <br /><br />

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen