Huijsen en Karsdorp moeizaam naar winst bij debuut De Rossi

AS Roma heeft de eerste wedstrijd onder leiding van Daniele De Rossi moeizaam gewonnen. Het zat de opvolger van José Mourinho zaterdagavond na rust niet tegen in het thuisduel met Hellas Verona.

AS Roma
AS Roma
2 - 1
Hellas Verona

Dinsdag werd Mourinho na een dienstverband van tweeënhalf op straat gezet vanwege de teleurstellende resultaten dit seizoen. De club uit de Italiaanse hoofdstad stond na twintig duels teleurstellend negende. Onder leiding van de Portugees won Roma weliswaar de Conference League, terwijl vorig seizoen de Europa League-finale bereikt werd, maar de clubleiding zag te weinig aanknopingspunten om verder te gaan.

De Rossi werd aangesteld als opvolger bij de komende tegenstander van Feyenoord in de knock-outfase van de Europa League en thuis tegen Verona besloot hij af te stappen van het 3-5-2-systeem van Mourinho. De clubicoon koos voor 4-3-3 en dat pakte uitstekend uit. Het leverde Stephan El Shaarawy namelijk een basisplaats op en de 31-voudig international drukte zijn stempel op de eerste helft van de Giallorossi.

Na een uitstekende voorbereidende actie van El Shaarawy opende Romelu Lukaku in de negentiende minuut de score in Stadio Olimpico en zes minuten stond hij ook aan de basis van de tweede Romeinse treffer. Al verlengde de aanvaller slechts een voorzet van Lukaku, waarna Lorenzo Pellegrini hard binnenschoot. Roma zat op rozen en kreeg via Dean Huijsen nog voor rust een kans op 3-0, maar het schot van de Nederlander ging naast.

In de tweede helft kwam Roma goed weg, want een doelpunt van Michael Folorunsho werd afgekeurd omdat hij Rick Karsdorp duwde en na ruim een uur schoot Milan Djuric een strafschop over. De bezoekers kwamen uiteindelijk toch nog terug tot 2-1, want een kwartier voor tijd had Folorunsho alsnog zijn doelpunt te pakken. Daar bleef het echter bij, waardoor Roma met hangen en wurgen de eerste overwinning onder De Rossi over de streep trok.