Pellegrini rots in de branding voor Roma, dat weer domper incasseert

Reacties

AS Roma wordt richting het Europa League-tweeluik met Ajax geteisterd door blessureleed, maar Lorenzo Pellegrini onttrekt zich aan de malaise. De Italiaanse international is dit seizoen een rots in de branding voor trainer Paulo Fonseca en trad in de voetsporen van Francesco Totti met zijn doelpunt tegen Sassuolo (2-2).

Pellegrini rots in de branding voor Roma, dat weer domper incasseert
© Pro Shots
Ajax
Ajax
1 - 2
AS Roma
AS Roma

Pellegrini opende zaterdagmiddag uit een penalty de score tegen zijn oude club en staat nu op vijf goals en zes assists in de Serie A, het hoogste aantal van een Italiaanse speler van AS Roma sinds Totti in het seizoen 2014/15. En dus, kopt Corriere dello Sport, 'heeft Pellegrini nu ook iets van Totti'. 'Geen middenveldvelder in de Serie A heeft zoveel invloed in de aanval als hij', schrijft de Italiaanse sporktrant.

Vorig seizoen was Pellegrini ook al belangrijk voor Roma met negen assists in de Serie A, dit jaar is de 24-jarige middenvelder onmisbaar geworden. Trainer Fonseca maakte hem aanvoerder na zijn conflict met Edin Dzeko en geeft de geboren Romein nauwelijks rust. Niemand in de selectie speelde meer duels dan Pellegrini (37) en alleen Leonardo Spinazolla en Gianluca Mancini maakten iets meer minuten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Tijdens de laatste duels in de Serie A deed Fonseca een beroep op Pellegrini in een meer controlerende rol als centrale middenvelder, maar Corriere dello Sport verwacht dat de middenvelder tegen Ajax weer achter de spitsen zal spelen. Op die plek speelt Pellegrini het liefst. Daar kan hij de tegenstander pijn doen met een schot van afstand of een steekpass achter de defensie.

Er wacht Pellegrini hoe dan ook een heuse krachttoer. Roma speelt mede door de twee duels met Ajax de komende weken om de drie à vier dagen een wedstrijd en zoals gezegd zitten de nodige dragende spelers in de lappenmand. Het is nog altijd onzeker of Chris Smalling en Henrikh Mkhitaryan op tijd fit zijn voor het heenduel met Ajax, terwijl verdediger Marash Kumbulla een zware blessure opliep.

El Shaarawy
Maandag kwam daar nog meer slecht nieuws bij. Stephan El Shaarawy viel zaterdag geblesseerd uit tegen Sassuolo en staat volgens Sky Sport Italia vijftien dagen aan de kant, waardoor hij beide duels met Ajax mist. Het kan er nog wel bij voor Roma, dat Rick Karsdorp door een schorsing ook moet missen in Amsterdam. Op één man kan de onder druk staande Fonseca echter rekenen: Lorenzo Pellegrini.

Gerelateerde artikelen
Meer AS Roma
Meer over AS Roma
Meer L. Pellegrini
Meer over L. Pellegrini
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.