Arbiter krijgt krampaanval tijdens broodnodige zege voor Mourinho

Zonder te imponeren heeft AS Roma zondagavond een broodnodige overwinning geboekt op Frosinone. Het bescheiden succes zorgt voor lucht bij José Mourinho.

AS Roma
AS Roma
2 - 0
Frosinone
Frosinone

Na een totaal mislukte seizoenstart (vijf punten uit zes wedstrijden) stond de druk er vol op voor Mourinho, die het na de midweekse 4-1 nederlaag bij Genoa nodig vond zijn Europese successen van de afgelopen seizoenen te memoreren.

Met Rick Karsdorp voor het eerst deze competitie in de basis toonde AS Roma weinig verbetering ten opzichte van de voorbije duels. De verliezend Europa League-finalist van vorig seizoen dwong niet veel mogelijkheden af en werd geregeld teruggedrongen door de middenmoter.

Dankzij een goal van Romelu Lukaku ging AS Roma wel rusten met een 1-0 voorsprong. De Belg profiteerde na 21 minuten van voorbereidend werk van Paulo Dybala, die de bal fraai doortikte. Opvallend was dat Lukaku nauwelijks juichte, vermoedelijk omdat hij in de veronderstelling was buitenspel gestaan te hebben.

Na de onderbreking leunde AS Roma achterover om geregeld dreigend te zijn vanuit de omschakeling. Frosinone deelde af en toe nog een speldenprikje uit, maar de gelijkmaker hing nooit in de lucht. Sterker nog: via Lorenzo Pellegrini werd het nog 2-0. De aanvoerder scoorde zeven minuten voor tijd uit een volley. Karsdorp werd na zeventig minuten afgelost door ex-Ajacied Rasmus Kristensen.

Aouar helpt scheidsrechter een handje
Opmerkelijk was dat het duel in de slotfase nog een tijdje stillag doordat scheidsrechter Matteo Marchetti kampte met een krampaanval. Invaller Houssem Aouar hielp de arbiter een handje door diens benen te strekken. AS Roma zet het seizoen donderdagavond voort met een Europa League-groepswedstrijd tegen Servette in Stadio Olimpico.