Mourinho wijst na slechtste seizoenstart in carrière op Europese successen

Reacties

José Mourinho staat onder druk. De Portugees beleeft met AS Roma een waardeloos begin van het seizoen dat donderdagavond een voorlopig dieptepunt kende. In Genua gingen de Giallorossi met liefst 4-1 over de knie. The Special One was na afloop dan ook geprikkeld in zijn interview.

Mourinho wijst na slechtste seizoenstart in carrière op Europese successen
© Pro Shots

'Na zulke wedstrijden kan ik weinig zeggen', stak Mourinho van wal bij zendgemachtigde DAZN, om vervolgens toch behoorlijk wat te zeggen. 'We begonnen met het weggeven van een onnodige goal. Na rust deden we het beter, we dachten dat we nog wel gelijk konden komen. Ik wisselde aanvallend, we kregen de 3-1 tegen en toen was het klaar', zo sprak de coach.

'Op dit moment gaat iedere bal die we op doel krijgen erin', vervolgde Mourinho zijn relaas, om eraan toe te voegen dat zijn doelman Rui Patrício daar overigens niet op aangekeken diende te worden. Wie de zondebok ook is, Roma staat na zes speelronden zestiende en heeft nu al een straatlengte achterstand op beide grootmachten uit Milaan. In het Olimpico zullen meer en meer ogen op Mourinho gericht staan na de slechtste start van Roma in tijden, tevens de slechtste start die Mourinho in zijn imposante loopbaan heeft meegemaakt.

Het lijdend voorwerp van die aandacht reageert op de voor hem kenmerkende wijze. 'Ja, het is allemaal waar dat we het slecht doen tot nu toe, en dat het ook mijn slechtste start ooit is. Maar weet je wat ook waar is? Dat Roma nog nooit twee Europese finales op een rij heeft gehaald', verwees Mourinho naar de gewonnen Conference League-finale tegen Feyenoord vorig jaar en de verloren eindstrijd in de Europa League tegen Sevilla in mei.

Serie A

Stand Serie A 2023/2024

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Internazionale
37
29
6
2
87-20
+67
93
2
AC Milan
37
22
8
7
73-46
+27
74
3
Bologna
36
18
13
5
51-27
+24
67
4
Juventus
36
18
13
5
49-28
+21
67
* Actueel tot en met 20 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer AS Roma
Meer over AS Roma
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.