Jubilaris Mourinho kan op de valreep toch uit zijn dak gaan

Reacties

José Mourinho is zondag op de valreep een onverwachte tegenvaller bespaard gebleven. Dankzij een zeer late goal werd het toch een feestavond voor AS Roma en zijn jubilerende trainer.

Jubilaris Mourinho kan op de valreep toch uit zijn dak gaan
© Pro Shots
AS Roma
AS Roma
2 - 1
Sassuolo
Sassuolo

De wedstrijd van zondag in Stadio Olimpico was een meer dan bijzondere wedstrijd voor Mourinho. De Portugees zat voor de duizendste keer op de bank als trainer. The Special One zag hoe in de eerste helft een basis werd gelegd voor een passend resultaat om die historische mijlpaal in stijl te vieren.

Dankzij een treffer van Bryan Cristante zocht AS Roma, dat begon met Rick Karsdorp in de basis, na 45 minuten de kleedkamer op met een 1-0 voorsprong. De middenvelder had in de 37ste minuten de ban gebroken namens de Giallorossi.

Het beoogde feestje werd in de tweede helft bijna verpest door Sassuolo. Filip Djuricic was op weg de spelbreker te worden door na voorbereidend werk van Domenico Berardi de score gelijk te trekken. Ondanks enkele ingrepen van Mourinho leek daarmee ook de eindstand bereikt. Zowel Roma als Sassuolo werd door het aluminium een tweede treffer onthouden.

In de extra tijd kwam de bevrijding alsnog. De Romeinse ontlading was groot nadat Stephan El Shaarawy na een splijtende pass van Eldor Shomurodov de 2-1 op het scorebord had gebracht. Mourinho holde bezeten langs de lijn om de winnende goal te vieren.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Door de overwinning nestelde Roma zich ook aan kop in de Serie A. Sassuolo, waar Abdou Harroui op de bank bleef, houdt zich ondanks de nederlaag op in de middenmoot.

Door het resultaat hield Mourinho wel een andere bijzondere reeks in stand. Nimmer heeft hij bij een thuiswedstrijd in de Serie A na afloop zijn collega moeten feliciteren met een overwinning. De Portugees is inmiddels al veertig Italiaanse competitiewedstrijden in eigen stadion ongeslagen; naast de twee met Roma verloor hij met Internazionale geen van zijn 38 thuisduels in de Serie A.

Massimiliano Allegri heeft het Serie A-record in handen. Hij bleef in zijn eerste periode als trainer van Juventus 41 thuisduels op rij ongeslagen.

Serie A

Stand Serie A 2021/2022

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
AC Milan
38
26
8
4
69-31
+38
86
2
Internazionale
38
25
9
4
84-32
+52
84
3
Napoli
38
24
7
7
74-31
+43
79
4
Juventus
38
20
10
8
57-37
+20
70
5
Lazio
38
18
10
10
77-58
+19
64
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AS Roma
Meer over AS Roma
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.