HSV en de trip naar de slachtbank

Reacties

Hamburger SV wacht zaterdagmiddag de vreselijkste wedstrijd van het jaar. De nummer zeventien van de Bundesliga gaat op bezoek bij Bayern München en dat duel had niet op een slechter moment kunnen komen. VI's Lentin Goodijk blikt vooruit op de ontmoeting in München.

HSV en de trip naar de slachtbank

HSV beleeft een waar rampseizoen en er moet een klein wonder gebeuren, wil de club niet voor het eerst in de geschiedenis degraderen uit de Bundesliga. De laatste competitiezege van de club uit Hamburg dateert van eind november, terwijl HSV in augustus voor het laatst buitenshuis zegevierde. Afgelopen week móést de club winnen van FSV Mainz 05 in een absolute degradatiekraker, maar zelfs tegen tien man kreeg HSV de bal er niet in (0-0).

Filip Kostic (voormalig FC Groningen) miste een strafschop tegen Mainz en realiseert zich hier wat voor gevolgen dat heeft voor zijn club.
Filip Kostic (voormalig FC Groningen) miste een strafschop tegen Mainz en realiseert zich hier wat voor gevolgen dat heeft voor zijn club.

Omdat de trainer, Markus Gisdol, eind januari al was ontslagen, was deze week de clubleiding aan de beurt. De raad van toezicht besloot donderdag om bestuursvoorzitter Heribert Bruchhagen en sportief directeur Jens Todt de laan uit te sturen. Kapiteins die noodgedwongen het zinkende schip verlaten, want dat HSV zinkende is, dat valt toch eigenlijk niet meer te ontkennen.

Lang leek het onmogelijk, de klok in het stadion getuigt daarvan. HSV is de enige club in Duitsland die sinds de oprichting van de Bundesliga in 1963 onafgebroken op het hoogste niveau speelt en op het grote uurwerk in het stadion wordt iedere seconde daarvan bijgehouden.

Makkelijk ging het niet altijd, maar keer op keer omzeilde HSV de klippen. In de zomers van 2014 en 2015 gebeurde dat via de play-offs met de kraker tegen Karlsruhe in 2015 als zinderend hoogtepunt. Via een doelpunt in de slotseconde van de reguliere speeltijd werd een verlenging afgedwongen, waarin de bezoekers vijf minuten voor het einde de verlossende 1-2 maakten, met een volksfeest als gevolg.

Na twee seizoenen zonder al te veel zorgen gaat het dit seizoen helemaal mis. De achterstand op de veilige zestiende plaats (ingenomen door Mainz) bedraagt zeven punten, maar er is werkelijk niets dat ook maar enige hoop geeft op een miraculeuze comeback. De Bundesliga-dino scoorde slechts vijf keer in zijn laatste twaalf competitieduels en ook de trainerswissel had niet het beoogde schokeffect. Sterker nog: HSV moet oppassen dat het niet wordt ingehaald door hekkensluiter 1. FC Köln, dat in de laatste twaalf duels drie keer zoveel punten pakte (15 om 5).

Arjen Robben staat op tien treffers in dertien ontmoetingen met HSV.
Arjen Robben staat op tien treffers in dertien ontmoetingen met HSV.

Tot overmaat van ramp wacht zaterdag de confrontatie met de grote angstgegner. Die term wordt tegenwoordig veel gebruikt, maar is in dit geval zeldzaam treffend. De uitslagen van de laatste zeven edities in de Allianz Arena op een rij: 6-0, 5-0, 9-2, 3-1, 8-0, 5-0, 8-0. Dat zijn 44 tegendoelpunten in zeven wedstrijden. Der Rekordmeister kent geen genade met zijn tegenstanders en treft met HSV een murw gebeukt slachtoffer.

Hoewel de problemen van de Hamburgers meer voorin dan achterin liggen, zullen de alarmbellen rinkelen in de spelersbus naar Beieren. Robert Lewandowski, Arjen Robben, Thomas Müller en Franck Ribéry hebben na een weekje rust de messen geslepen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.