Bijltjesdag bij dolend Hamburger SV

Reacties

Hamburger SV heeft per direct afscheid genomen van bestuursvoorzitter Heribert Bruchhagen en sportief directeur Jens Todt. Deze beslissing is genomen door de raad van toezicht.

Bijltjesdag bij dolend Hamburger SV

Onder leiding van de onlangs gekozen clubpresident Bernd Hoffmann wil HSV een nieuwe weg inslaan en breken met het rumoerige verleden en heden. De raad van toezicht besloot om Bruchhagen te vervangen door Frank Wettstein, die het besluit nam een punt te zetten achter de samenwerking met Todt.

Hoffmann maakte duidelijk dat de in het najaar van 2016 aangetreden Bruchhagen niet de schuld krijgt van de huidige sportieve malaise. 'Heel veel oorzaken spelen een rol, gedurende een langere periode.' Het contract van de in januari 2017 aangestelde Todt zou deze zomer aflopen.

Bruchhagen en Todt besloten in januari al om trainer Markus Gisdol de laan uit te sturen. Onder leiding van de nieuwe coach Bernd Hollerbach is er nog geen ommekeer ingezet: de degradatienood is zelfs groter dan ooit. De Europa Cup I-winnaar van 1983 bezet na 25 speelrondes de zeventiende plaats en de achterstand op plek zestien, welke leidt tot een play-off tegen de nummer drie van de Tweede Bundesliga, bedraagt zeven punten.

Zaterdag wacht HSV een bezoek aan koploper Bayern München.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.