Nordderby als seizoenstoetje blijft uit na beschamende vertoning HSV

Reacties

Hamburger SV is veroordeeld tot minimaal nog een seizoen in de Tweede Bundesliga. De ploeg van trainer Dieter Hecking verloor op beschamende wijze van SV Sandhausen en liet een uitgelezen mogelijkheid liggen om de derde plek over te nemen. Daardoor neemt Heidenheim, dat eveneens onderuit ging, het in de play-offs op tegen Werder Bremen.

Nordderby als seizoenstoetje blijft uit na beschamende vertoning HSV
© Pro Shots
Hamburger SV
Hamburger SV
1 - 5
Sandhausen
Sandhausen

HSV had het zichzelf vorige week al heel moeilijk gemaakt door de strijd met directe concurrent Heidenheim in de slotfase te verliezen (2-1). Daardoor nam Heidenheim de derde plek over en was VfB Stuttgart zo goed als zeker van directe promotie. HSV had het bereiken van de play-offs niet meer in eigen hand en was daarvoor afhankelijk van wat Heidenheim zou doen op bezoek bij kampioen Arminia Bielefeld.

Zowel Bielefeld als Sandhausen speelde eigenlijk nergens meer om, maar de ploegen waren niet van plan om de punten cadeau te doen. Bijna gelijktijdig kwamen HSV en Heidenheim op achterstand. Rick van Drongelen, die het achterin moest doen zonder Timo Letschert, raakte een inzet van Kevin Behrens als laatst: 0-1.

Diezelfde Behrens zorgde een paar minuten later voor de tweede goal van Sandhausen, waar Nederlander Jesper Verlaat in de basis stond. HSV maakte een belabberde indruk en ontsnapte aan meer tegengoals. Trainer Dieter Hecking wisselde voor rust al twee keer. Van Drongelen moest er na ruim een half uur noodgedwongen af met een blessure en werd vervangen door aanvaller Bakery Jatta.

Jatta had na rust een hoofdrol bij de aansluitingstreffer van HSV. Zowel hij als Aaron Hunt werd gevloerd in het strafschopgebied en laatstgenoemde schoot snoeihard raak in de rechterbovenhoek: 1-2. Met de tussenstand in Bielefeld in gedachten was een gelijkspel voor HSV genoeg om de derde plek over te nemen. Dat lukte echter niet. Sterker nog, de middag werd nog pijnlijker voor de thuisploeg. Behrens zorgde met een rake strafschop voor 1-3, invaller Mario Engels (ex-Roda JC Kerkrade) maakte er 1-4 van en het slotakkoord was aan voormalig HSV-speler Dennis Diekmeier: 1-5.

Arminia Bielefeld
Arminia Bielefeld
3 - 0
Heidenheim
Heidenheim

Heidenheim was vooraf heel dicht bij het bereiken van de play-offs. De club speelde nog nooit op het hoogste niveau, maar maakte zaterdag niet de indruk dat het alles of niets was tegen kampioen Bielefeld. Binnen ruim een kwartier stond het al 2-0 voor de thuisploeg door doelpunten van Fabian Klos en Andreas Voglsammer.

Een meevaller voor Heidenheim was dat HSV al snel met dezelfde cijfers achter stond, waardoor zelfs een nederlaag de play-offplek niet meer in gevaar bracht. Vlak na rust werd al duidelijk dat Heidenheim het niet meer ging lukken om te winnen toen Jonathan Clauss op aangeven van Klos voor 3-0 zorgde in het voordeel van Bielefeld. De 4-0 bleef Heidenheim bespaard vanwege buitenspel, maar ondanks de nederlaag hield de ploeg de derde plek vast door het verlies van HSV.

Werder Bremen weet nu ook waar het aan toe is. De ploeg van middenvelder Davy Klaassen slaagde er zaterdag in om directe degradatie af te wenden. Komende week moet een langer verblijf op het hoogste niveau worden veiliggesteld. Werder speelt donderdag eerst thuis tegen Heidenheim en de maandag erna uit.

2. Bundesliga

Stand 2. Bundesliga 2019/2020

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Arminia Bielefeld
34
18
14
2
65-30
+35
68
2
VfB Stuttgart
34
17
7
10
62-41
+21
58
3
Heidenheim
34
15
10
9
45-36
+9
55
4
Hamburger SV
34
14
12
8
62-46
+16
54
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Hamburger SV
Meer over Hamburger SV
Meer FC Heidenheim
Meer over FC Heidenheim
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.