VAR voorkomt doelpunt Malen en overwinning Dortmund

Borussia Dortmund is voor het eerst dit kalenderjaar tegen puntenverlies aangelopen in de Bundesliga. De tegenstander van PSV in de achtste finale van de Champions League speelde gelijk op bezoek bij FC Heidenheim.

Heidenheim
Heidenheim
0 - 0
Borussia Dortmund

Aan de kant van de bezoekers hadden de Nederlanders Ian Maatsen en Donyell Malen weer een basisplaats en laatstgenoemde leek Dortmund in de 26ste minuut ook op voorsprong te zetten. Er ging echter een streep door het doelpunt vanwege buitenspel. De beste kansen waren verder voor Heidenheim, dat via Tim Kleindienst twee keer gevaarlijk was. Dortmund had veel problemen met de Bundesliga-debutant, die verdienstelijk in de middenmoot staat.

Ook in de tweede helft viel er niet heel veel te genieten in de Voith-Arena. Dortmund werd wel als eerste gevaarlijk, maar doelman Kevin Müller stond met een uitstekende redding een treffer van Jamie Bynoe-Gittens in de weg. In de slotfase drongen de bezoekers nog aan en probeerde Nico Schlotterbeck het van afstand, terwijl Dortmund nog tevergeefs op een penalty hoopte toen Rami Bensebaini onderuit ging in het strafschopgebied.

De wedstrijd eindigde echter zoals hij begon: 0-0. Borussia Dortmund blijft daardoor steken op 37 punten ut twintig duels, waarmee het vierde staat in de Bundesliga. FC Heidenheim heeft dertien punten minder en staat negende.