Protesten gaan door: Duitse fans sturen auto's met rookbommen veld op

Reacties

De protesten in de Duitse 2. Bundesliga gaan ook dit weekend weer door. Bij het duel tussen Hansa Rostock en Hamburger SV stuurden supporters op afstand bestuurbare auto's met rookbommen het veld op.

Protesten gaan door: Duitse fans sturen auto's met rookbommen veld op
Hansa Rostock
Hansa Rostock
2 - 2
Hamburger SV
Hamburger SV

De protesten zijn een reactie op een plan van om investeerders toe te laten tot de Deutsche Fussball Liga, de organisatie die verantwoordelijk is voor de Bundesliga en de 2. Bundesliga. Alle 36 deelnemers van die competities stemden in en dat was tegen het zere been van de supporters.

Eerder zagen we wedstrijden in Duitsland al onderbroken worden door supporters die chocolademunten of tennisballen het veld op gooiden. Zaterdag is daar een nieuwe protestactie bijgekomen. In het Ostseestadion van Hansa Rostock kwamen in de tiende minuut bestuurbare auto's het veld op.

Op de auto's hadden de protesterende fans een aantal rookbommen bevestigd, die voor veel chaos zorgden in de doelmond van HSV-doelman Matheo Raab. Na een korte onderbreking werd de wedstrijd weer hervat. Het duel eindigde uiteindelijk in 2-2.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer 2. Bundesliga
Meer over 2. Bundesliga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.