Duitse tennisballenactie werpt vruchten af: investeerder trekt zich terug

Reacties

De Amerikaanse Investeringsmaatschappij Blackstone heeft zich teruggetrokken uit gesprekken met de Deutsche Fussball Liga (DFL) over een mogelijke samenwerking. Dat besluit volgt na protesten van fans van verschillende Duitse clubs rond competitiewedstrijden.

Duitse tennisballenactie werpt vruchten af: investeerder trekt zich terug
© Pro Shots

Bij meerdere wedstrijden in de Bundesliga en 2. Bundesliga gooiden supporters tennisballen op het veld om hun onvrede te uiten over de mogelijke entree van externe investeerders in het Duitse voetbal. Bayer Leverkusen-Bayern München begon later dan gepland door een fanactie en Union Berlin-VfL Wolfsburg en Borussia Mönchengladbach-Darmstadt 98 werden stilgelegd vanwege de vele gegooide tennisballen.

De DFL, de organisatie achter de twee hoogste competities in Duitsland, meldt aan DPA dat Blackstone 'om diverse redenen en na goede gesprekken' toch niet meer van plan is om te investeren in het Duitse voetbal. De 36 profclubs hadden in december voor de komst van Blackstone gestemd.

De Amerikanen zouden over een periode van twintig jaar 1,3 miljard euro inbrengen in de Bundesliga en 2. Bundesliga. Blackstone zou in ruil daarvoor 8 procent van de inkomsten uit marketingrechten van de competities willen ontvangen. De DFL geeft aan dat gesprekken met CVC, een andere investeerder, nog wel lopen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.