Hoogtepunten stapelen zich op voor Bogarde (17) bij Aston Villa

Reacties

Voor Lamare Bogarde is het een prachtige week geworden. De jonge Nederlander maakte vrijdag zijn debuut in het eerste elftal van Aston Villa en heeft nu zijn eerste profcontract getekend.

Hoogtepunten stapelen zich op voor Bogarde (17) bij Aston Villa
© Pro Shots

De zeventienjarige Bogarde, het broertje van 1899 Hoffenheim-verdediger Melayro Bogarde, speelt sinds de zomer van 2020 in Birmingham. Aston Villa nam hem destijds over van Feyenoord. De middenvelder begon bij Aston Villa Onder-18, maar in november promoveerde hij naar de Onder-23.

Afgelopen vrijdag maakte Bogarde voor het eerst zijn opwachting in het vlaggenschip. Aston Villa kreeg te maken met een grote coronauitbraak, waardoor de gehele selectie (inclusief technische staf) in quarantaine ging en er een zeer jeugdig team op het veld kwam in de FA Cup-wedstrijd tegen Liverpool. Bogarde deed ruim een uur mee in de 1-4 nederlaag en bemachtigde na afloop het shirt van landgenoot Georginio Wijnaldum.

De hoogtepunten blijven zich maar opstapelen voor Bogarde, want een paar dagen na zijn debuut in het eerste elftal heeft hij nu zijn eerste profcontract getekend bij Aston Villa. De club maakt niet bekend welke loopduur deze verbintenis heeft.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.