Hoogstandjes én dure uitglijder: Tannane pakt de spotlights tegen ADO

Net als tegen PSV heeft Vitesse zaterdagavond gelijkgespeeld in een oefenwedstrijd tegen een mede-Eredivisionist. Op bezoek bij ADO Den Haag (2-2) was Oussama Tannane voor rust de grote gangmaker, maar na de pauze was hij met een foutje verantwoordelijk voor het feit dat zijn ploeg niet won.

Vitesse is bezig aan de eerste weken onder de nieuwe trainer Thomas Letsch, die uit de Red Bull-school komt, en de eerste Arnhemse voortekenen zijn gunstig. De geel-zwarten spelen verzorgd, fris en aanvallend voetbal en maakten in de voorgaande oefenwedstrijden tegen FC Volendam (0-5 winst), Westerlo (4-2 winst), SC Heerenveen (1-2 winst) en PSV (1-1) al indruk. Dat deed Vitesse zaterdagavond vooral in de eerste helft, al werd de eerste tik uitgedeeld door de thuisploeg.

Niet lang nadat ADO-keeper Robert Zwinkels een schot van Loïs Openda naast tikte, stond het namelijk 1-0. De nieuwe centrumverdediger Peet Bijen stond na een vrije trap van Aaron Meijers helemaal vrij en scoorde simpel. Daarna was het woord echter aan Vitesse. Na een overtreding van Jamal Amofa op Openda werd de penalty benut door Tannane, die even later met een heerlijke knal de paal raakte. De absolute smaakmaker krulde de bal vlak voor rust ook nog voorlangs, na een weergaloze actie. Op dat moment stond het overigens al 1-2, omdat Oussama Darfalou heerlijk raak schoot na een teruggetrokken voorzet van Eli Dasa.

Na de pauze speelde Vitesse niet zo flitsend als in het eerste bedrijf, maar lange tijd leek het de zege wel over de streep te gaan trekken. Totdat uitgerekend uitblinker Tannane een kwartier voor tijd in de fout ging. Hij beging in zijn eigen zestien een domme overtreding op Danny Bakker, hij trok de middenvelder onderuit, hetgeen ADO een penalty opleverde. Die werd zeer overtuigend benut door Michiel Kramer, waardoor het slippertje van Tannane zijn ploeg uiteindelijk de zege kostte.