Hoogstandje João Félix helpt Barcelona in de spaarstand langs Cádiz

Reacties

Barcelona heeft zaterdag dankzij een bijzonder fraaie goal van João Félix drie punten gepakt op bezoek bij Cádiz. Frenkie de Jong bleef de hele wedstrijd op de bank bij Barça, dat zich nu kan voorbereiden op de komende ontmoetingen met Paris Saint-Germain en Real Madrid.

Hoogstandje João Félix helpt Barcelona in de spaarstand langs Cádiz
© Ziggo Sport
Cádiz
Cádiz
0 - 1
Barcelona
Barcelona

Barcelona trad in Zuid-Spanje aan zonder de geschorste Robert Lewandowski en João Cancelo. Naast De Jong zaten ook onder anderen Ilkay Gündogan, Ronald Araújo, Pedri en Raphinha op de bank. Barça wacht dinsdagavond de return in de kwartfinales van de Champions League tegen PSG. In Estadio Nuevo Mirandilla viel lange tijd weinig te genieten, maar na ruim een half uur gaf João Félix de eerste helft kleur. 

De Portugees international scoorde met een acrobatische omhaal na een verlengde hoekschop en bracht een moeizaam spelend Barça op voorsprong. Voor João Félix blijkt Cádiz zijn favoriete tegenstander: hij maakte zijn zesde goal in vijf duels met Los Piratas. Cádiz toonde weliswaar het meeste initiatief in eigen huis, maar kon nauwelijks gevaarlijk worden voor Marc-André ter Stegen. Vlak voor de pauze ontsnapte Cádiz aan een tweede tegengoal toen Victor Chust een schot van Fermín López net voor de doellijn weg haalde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Clean sheet
Bij Barcelona kreeg de Braziliaan Vitor Roque vanwege de afwezigheid van Lewandowski een basisplek, maar hij kwam zelden in het spel voor. De spits werd na een uur vervangen door Lamine Yamal. Assistent-trainer Oscar Hernández, die zijn geschorste broer Xavi Hernández verving, besloot ook Pedri en Jules Koundé in te brengen om de zege over de streep te trekken. Cádiz dacht na een klein uur nog op gelijke hoogte te komen, maar een goal van Juanmi ging niet door vanwege buitenspel.

João Félix was twintig minuten voor tijd dicht bij zijn tweede doelpunt van de avond, maar hij raakte de paal. De treffer had ook niet geteld vanwege buitenspel. Ter Stegen voorkwam zo'n tien minuten voor tijd met een knappe redding nog de 1-1. De Duitse goalie tikte een schot van invaller Diadie Samassekou uit de bovenhoek. Zo hield Ter Stegen alweer voor de zesde competitiewedstrijd op rij de nul voor Barcelona.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Voor Barça wacht een week met twee topduels: na PSG is volgende week zondag El Clásico (21.00 uur) in Santiago Bernabéu. Het verschil met koploper Real, dat zaterdag nipt won van Real Mallorca, blijft acht punten. De voorsprong op nummer drie Girona is gegroeid naar vijf punten. De nummer drie van La Liga ging zaterdag met Daley Blind onderuit bij nummer vier Atlético Madrid.

LaLiga

Stand LaLiga 2023/2024

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
36
29
6
1
83-22
+61
93
2
Barcelona
35
23
7
5
72-43
+29
76
3
Girona
36
23
6
7
75-45
+30
75
4
Atlético Madrid
36
23
4
9
67-39
+28
73
5
Athletic de Bilbao
36
17
11
8
58-37
+21
62
* Actueel tot en met 16 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.