Real Madrid heeft zaterdag dankzij Aurélien Tchouaméni een volgende belangrijke stap gezet richting de Spaanse titel. De Koninklijke hoefde zich tegen Real Mallorca, met het oog op de komende clashes met Manchester City en Barcelona, niet bovenmatig in te spannen voor drie punten.

Real Mallorca
0 - 1
Real Madrid
Real Madrid

Real ging vier dagen na het spektakelstuk tegen Manchester City in Santiago Bernabéu op bezoek bij Mallorca, dat vorige week de Spaanse bekerfinale verloor van Athletic Bilbao. De nummer veertien van La Liga kon voor rust goed meekomen met De Koninklijke. Het elftal van Carlo Ancelotti gaf ook niet vol gas in Estadi Mallorca Son Moix.

Veel kansen waren er niet voor beide doelen in de eerste helft. Jude Bellingham was nog wel dicht bij de openingsgoal, maar de Engelsman raakte de lat met een schot van afstand. Aan de andere kant was Mallorca-captain Antonio Raillo gevaarlijk met een kopbal uit een corner. Real-doelman Andriy Lunin bracht redding op de doellijn.

Een paar minuten na de rust hielp Tchouaméni Real op voorsprong in Palma de Mallorca. Zijn schot van afstand werd licht aangeraakt door tegenstander, waardoor Mallorca-keeper Predrag Rajkovic kansloos was. De Serviër voorkwam na een uur de 0-2 toen Brahim Díaz voor hem opdook na een uitgespeelde aanval via Joselu en Luka Modric. Tot woede van Modric tikte Díaz de bal tegen de benen van Rajkovic.

Opwarmertje
Federico Valverde was ook dicht bij een tweede Madrileense treffer, maar zijn inzet werd voor de doellijn weggewerkt door Matija Nastasic. Aan de andere kant redde Lunin op een venijnige uithaal van Mallorca-invaller Sergi Darder. Real hield vervolgens zonder veel moeite stand. Ancelotti liet onder anderen vaste waarden Toni Kroos en Rodrygo de gehele wedstrijd op de bank.

Voor Real breekt een belangrijke week aan. Komende woensdag is de return van de kwartfinale van de Champions League tegen Manchester City en volgende week zondag staat El Clásico in Madrid op het programma. Het verschil met nummer twee Barcelona bedraagt op dit moment elf punten, maar Barça staat speelt vanavond nog tegen Cádiz (21.00 uur).