Atlético Madrid heeft uitstekende zaken gedaan in de strijd om een Champions League-ticket. De nummer vier van La Liga toonde zaterdag veerkracht in de topper tegen Girona.

Atlético Madrid
3 - 1
Girona
Girona

Girona haalt de laatste maanden niet meer het niveau van voor de winterstop, maar is nog altijd een geduchte tegenstander in La Liga. Dat bewees de ploeg van Daley Blind door in het Metropolitano binnen vijf minuten de score te openen. Op aangeven van Yan Couto zorgde Artem Dovbyk voor het openingsdoelpunt (bekijk de doelpunten onder dit artikel).

Daarna nam Atlético het heft in handen. Nog voor het rustsignaal boog de ploeg van Diego Simeone de boel om. Antoine Griezmann benutte tien minuten voor rust een penalty, Ángel Correa zorgde diep in blessuretijd voor de Madrileense voorsprong. Tussendoor was er ook slecht nieuws, want Saúl Ñíguez moest geblesseerd naar de kant en meldde zich net als Memphis Depay in de ziekenboeg.

Opnieuw Griezmann
Spannend zou het niet meer worden in het Metropolitano, waar Griezmann in de vijftigste minuut de marge van Atlético verdubbelde en daarmee de eindstand bepaalde op 3-1. Door de overwinning neemt Aletético vijf punten afstand van nummer vijf Athletic Bilbao, dat zondag nog thuis tegen Villarreal speelt. De achterstand op Girona bedraagt vier punten.