In navolging van Juventus heeft ook Napoli zaterdag geen steek laten vallen tijdens de openingsdag van de Serie A. De vicekampioen omzeilde met Lazio een lastige klip.

Lazio
1 - 2
Napoli
Napoli

Voor Napoli begon in Rome officieel het tijdperk ná Maurizio Sarri. Carlo Ancelotti, de opvolger van de naar Chelsea vertrokken oefenmeester, ruimde in zijn opstelling een plaatsje in voor Arek Milik. Daarmee kreeg de ex-Ajacied de voorkeur boven Dries Mertens.

Milik bewees tegen het gehandicapte Lazio (om verschillende redenen ontbraken Lucas Leiva, Senad Lulic, Jordan Lukaku en Valon Berisha) zijn waarde door vlak voor rust de 1-1 te maken. De Pool stond aan het eindstation van een Sarri-achtige aanval met hoofdrollen voor Lorenzo Insigne en José Callejón. Vlak daarvoor zag Milik nog een doelpunt worden afgekeurd na inmenging van de VAR vanwege een overtreding van Kalidou Koulibaly.

Dankzij een zeer fraai doelpunt van Ciro Immobile was Lazio in de 25ste minuut aan de leiding gekomen. Met één beweging legde de aanvaller drie verdedigers in de luren, waarna hij keeper Orestis Karnezis overtuigend passeerde.

Napoli had in de eerste helft al veel balbezit en probeerde ook na rust met positiespel tot kansen te komen. Na een uur kwamen de bezoekers op voorsprong, na opnieuw een soepele aanval. Uiteindelijk schoot Insigne diagonaal raak. Lazio dwong nauwelijks nog iets af, maar was bij het scheiden van de markt nog dicht bij de 2-2: Francesco Acerbi raakte de paal met een kopbal.

Daardoor kan Napoli, met Mertens een kwartier voor tijd als invaller, meteen drie punten bijschrijven.