Hofland haalt uit naar VAR na nederlaag bij PSV

Kevin Hofland vindt dat de videoscheidsrechters in Nederland niet meer te volgen zijn. Dat heeft de assistent-trainer van Fortuna Sittard gezegd na de 5-0 nederlaag van zijn ploeg op bezoek bij PSV.

Al in de twaalfde minuut beging Donyell Malen op het middenveld een stevige overtreding. De aanvaller van PSV kreeg een gele kaart van scheidsrechter Kevin Blom, die vervolgens door de VAR niet naar het scherm werd geroepen om het incident nogmaals te bekijken.

Onbegrijpelijk, vindt Hofland. 'De VAR? Ik snap er niks meer van helaas. Zelf niet goed gezien tijdens de wedstrijd, maar volgens mij is dit rood', laat de assistent-trainer van Fortuna op Twitter weten in een reactie op de beelden van de overtreding van Malen.

Precies twintig minuten na de actie van Malen kwam Fortuna Sittard wel met tien man te staan in Eindhoven toen rechtsback Clint Essers zijn tweede gele kaart pakte. PSV stond op dat moment met 1-0 voor en liep na rust uit naar een ruime overwinning.