Van Bommel vol lof: 'Die jongens hebben de Keuken Kampioen Divisie nodig'

Reacties

PSV rekende zondag zonder veel moeite af met Fortuna Sittard (5-0). Kantelpunten in de wedstrijd waren de rode kaart van Clint Essers in de eerste helft en de entree van Cody Gakpo direct na rust. Mark van Bommel prees de invaller om diens sterke invalbeurt.

Van Bommel vol lof: 'Die jongens hebben de Keuken Kampioen Divisie nodig'

Na de treffer van Gastón Pereiro in de achtste minuut slaagde PSV er niet in door te drukken. 'We deden het niet goed. We bleven niet in de formatie spelen en hadden de discipline niet om datgene uit te voeren wat we normaal wél doen', sprak Van Bommel na afloop bij FOX Sports.

De trainer vond dat zijn team ook na de rode kaart voor Fortunees Essers niet genoeg deed om het krachtsverschil te laten zien. 'Het spelbeeld bleef een beetje hetzelfde: we waren ontzettend slordig. We veroverden de bal wel, maar waren die ook ontzettend snel weer kwijt', aldus Van Bommel.

De komst van Gakpo voor Donyell Malen, direct na rust, was een belangrijke ingreep. 'Hij bracht wat meer leven. Cody is al aardig op dreef bij Jong PSV en viel nu weer goed in. Hij maakte een fantastische goal en gaf daarvoor al een assist. En hij kon zelfs een tweede maken', zegt Van Bommel goedkeurend.

De ontwikkeling van Gakpo bevalt de trainer van PSV uitstekend. 'Cody heeft kwaliteiten. Je ziet dat hij groeit en dat die jongens de Keuken Kampioen Divisie ook nodig hebben. We hebben naast Cody en Mohammed Ihattaren nog zeven spelers op de bank zitten die in Jong PSV kunnen spelen. Ik wil een keuze hebben op de bank en met Cody en Ihattaren heb ik dat. Als je op vrijdag beslist dat zij niet bij de selectie zitten, dan missen ze direct deze ervaring. De spanning het stadion, spelen met de druk erop tegen Fortuna Sittard.'

Bergwijn
Het wegvallen van Steven Bergwijn was een naar moment in de wedstrijd. De aanvaller lijkt een serieuze kuitblessure te hebben opgelopen, al kon zijn trainer daar na het duel in Eindhoven nog geen duidelijkheid over geven. 'Het was een raar moment, er leek niet veel aan de hand. Het is nu even afwachten wat er uitkomt, hij is naar het ziekenhuis', aldus Van Bommel.

Gakpo
De sterk ingevallen Gakpo was verguld met zijn goede spel. 'Ik denk dat we het goed hebben opgepakt na de eerste helft, een uitslag van 5-0 is prima', sprak hij na afloop bij FOX Sports. Van Bommel gaf hem geen opdracht mee in de rust, zegt hij. 'Het was meer doe waar je goed in bent.'

'Het was mooi om zo mijn eerste Eredivisiedoelpunt te maken, hij zat er goed in', aldus Gakpo, die na het zien van de treffer extra genoot. 'Zo is-ie nog mooier dan in mijn gedachten. Ik wilde gewoon lekker voetballen, doen waar ik goed in bed en proberen rendement te halen. En dat is vandaag gelukt.'

'Slangenmens Gakpo en kopgigant De Jong geven PSV kleur'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.