Hoeness rekent af met Kahn: 'Zijn aanstelling bij Bayern was een grote fout'

Reacties

Oliver Kahn verbaast zich over de forse kritiek die Uli Hoeness afgelopen zondag op hem uitte. De erevoorzitter van Bayern München gaf de in mei ontslagen bestuursvoorzitter een flinke trap na.

Hoeness rekent af met Kahn: 'Zijn aanstelling bij Bayern was een grote fout'
© Pro Shots

'De aanstelling van Kahn was een grote fout. Toen ik dat voor mezelf had erkend, heb ik dit besproken met Karl-Heinz Rummenigge en het rechtgezet', vertelde Hoeness zondag in het televisieprogramma BR24 Wahl - Der Sonntags-Stammtisch. Vlak nadat Kahn werd weggestuurd, trad Rummenigge toe tot de raad van commissarissen van de topclub.

Kahn kreeg enkele uren nadat Bayern op 27 mei tegen alle verwachtingen in de landstitel veroverde ten koste van Borussia Dortmund zijn congé, net als technisch directeur Hasan Salihamidzic.

Hoeness hekelde onder meer het arbeidsethos van Kahn. 'Hij zei een keer in een interview dat een ceo niet 24 uur per dag hoeft te werken. Toen antwoordde ik: "Maar twaalf uur zou mooi zijn".'

De quotes van Hoeness leiden tot verwondering bij Kahn. 'Toen we deze zomer uit elkaar gingen, zijn we overeengekomen om op goede voet met elkaar te blijven staan, zodat ik in de toekomst ook deel van de Bayern-familie kan uitmaken. De uitlatingen van Hoeness dragen daar niet per se aan bij.'

Wat Hoeness de weggestuurde Kahn vooral verwijt, is het ontslag van trainer Julian Nagelsmann. 'Dat was niet zo slim.' De huidige bondscoach van Duitsland moest in maart vertrekken, hoewel Der Rekordmeister op dat moment nog om alle prijzen streed. Onder opvolger Thomas Tuchel werd 'alleen' de landstitel veiliggesteld, zij het met grote moeite.

Kahns taken zijn overgenomen door Jan-Christian Dreesen, die als financieel expert al jaren deel uitmaakte van de Bayern-top.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.