Erevoorzitter Bayern uit zorgen over geldstromen in Saoedi-Arabië

Reacties

Uli Hoeness, erevoorzitter van Bayern München, denkt dat Saoedi-Arabië in de nabije toekomst een nog grotere rol gaat spelen in de voetbalwereld.

Erevoorzitter Bayern uit zorgen over geldstromen in Saoedi-Arabië
© Pro Shots

De voormalig Duits international, die tussen 2009 en 2014 aan het roer stond bij Bayern München, heeft als erevoorzitter invloed op de koers die Der Rekordmeister wil inzetten voor de komende jaren. Hoeness spreekt geregeld met de huidige algemeen directeur Jan-Christian Dreesen, Karl-Heinz Rummenigge (lid van de raad van commissarissen) en trainer Thomas Tuchel over de toekomst van club.

'We zitten één keer per week samen om allerlei vraagstukken te bespreken', zei Hoeness tegen Sky. 'De zaken die we daar bespreken blijven binnen een kleine groep. Dat is maar beter ook. Maar de club is nu wel weer tot rust gekomen.'

Op de dag waarop Bayern op spectaculaire wijze de Duitse titel binnen sleepte ten koste van Borussia Dortmund, werden algemeen directeur Oliver Kahn en technische directeur Hasan Salihamidzic aan de kant gezet. 'Karl-Heinz en ik hebben toegezegd dat we de club gaan helpen tot alle belangrijke posities binnen de club weer ingevuld zijn.'

Hoeness verwacht dat Bayern en andere topclubs op de transfermarkt steeds meer concurrentie gaan krijgen vanuit Saoedi-Arabië, waar Karim Benzema is neergestreken en Cristiano Ronaldo sinds een half jaar actief is. 'Ik ben heel bezorgd over wat er nog gaat komen vanuit Saoedi-Arabië. Zij hebben blijkbaar eindeloze geldstromen', aldus de erevoorzitter van Bayern.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.