Hoe ziet The Road to Wembley eruit voor Oranje?

Reacties

Nu de loting achter de rug is, kan ook flink worden vooruitgekeken in het schema. Hoe ziet de mogelijke route van Oranje naar de eindfase van het toernooi eruit?

Hoe ziet The Road to Wembley eruit voor Oranje?
© Pro Shots

Als Oranje zijn groep met Oostenrijk, Oekraïne en een nog onbekend derde land (Noord-Macedonië, Kosovo, Georgië, Wit-Rusland of Roemenië) wint, dan wacht een achtste finale met de nummer drie van groep D, E of F in Boedapest. In Poule F zijn Frankrijk, Duitsland en Portugal ondergebracht (zie onderaan dit bericht de volledige groepsindeling). Een mogelijke kwartfinale is dan in Baku.

Wordt Nederland tweede in zijn groep, dan treft het in Londen de winnaar van Groep A, waarin Turkije, Italië, Wales en Zwitserland zitten. Een eventuele kwartfinale speelt het dan in München.

Als Nederland derde wordt en niet afvalt als een van de slechtste nummers drie, volgt een achtste finale met de winnaar van Groep E of Groep F. 

Het EK begint op vrijdag 12 juni en de knock-outfase start zaterdag 27 juni. Zowel de halve finales als de eindstrijd wordt afgewerkt op Wembley. Oranje speelt zijn groepsduels op 14, 18 en 22 juni.

EK-poll Waar gaat Oranje eindigen op het EK?
  • Groepsfase
  • Achtste finale
  • Kwartfinale
  • Halve finale
  • Finale
  • Winnaar

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.