Tsjechen zien hete lava van 'titelfavoriet' Oranje over EK stromen

Reacties

De Tsjechen hadden al rekening gehouden met een confrontatie met Nederland in de achtste finale. Oranje heeft indruk gemaakt.

Tsjechen zien hete lava van 'titelfavoriet' Oranje over EK stromen
© Pro Shots
Nederland
Nederland
0 - 2
Tsjechië
Tsjechië

Het idee te moeten spelen in Boedapest sprak wel aan, ook voor de fans. Qua kracht van de opponent ligt het anders. 'We zien Nederland als een van de topteams en favorieten voor de titel', zei assistent-bondscoach Jiri Chytry. 'De wedstrijd zal laten zien of het een gelukkig schema is. We gaan voor de optimale prestatie, we kunnen iedereen aan.'

In Tsjechië weten ze dat ze zondag flink aan de bak moeten. Isport ziet de traditionele kleur oranje als een symbool van de 'hete lava', die Nederland onder aanvoering van Georginio Wijnaldum over het EK laat stromen. 'Na jaren van ontberingen heeft Nederland aan kracht en zelfvertrouwen gewonnen. Het bloed begint weer te stromen van frisheid', verwijst de krant naar het ontbreken van Oranje op de laatste eindtoernooien.

Nederland heeft zich laten zien bij de rentree op het Europese podium. 'Tot nu toe spelen de voetballers uit het land van de tulpen samen met Italië waarschijnlijk het beste voetbal van het toernooi. Het feit dat ze acht keer hebben gescoord in drie duels bevestigt dat', schrijft Denik.

Om de kracht van Oranje weerstand te kunnen bieden is er voor de Tsjechen werk aan de winkel. 'Hoe moet de aanval worden verbeterd? Hoe moeten meer kansen worden gecreëerd? Hoe moeten de wingbacks worden gelanceerd', schrijft Idnes. 'Alleen Schick heeft gescoord. De Tsjechen hebben erg weinig kansen gecreëerd, ze zijn een van de slechtste op dit punt op het EK.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.