Tsjechische bondscoach én media hopen nu op Oranje: 'Ideaal voor onze fans'

Reacties

Tsjechië was al zeker van een plek in de achtste finale, maar weet sinds dinsdagavond dat het mogelijk tegen Nederland moet spelen. Ideaal, vinden de bondscoach en de kranten, al heeft dat niet direct iets te maken met de sterkte van Oranje.

Tsjechische bondscoach én media hopen nu op Oranje: 'Ideaal voor onze fans'
© Pro Shots
Tsjechië
Tsjechië
0 - 1
Engeland
Engeland

Tsjechië sloot de groepsfase dinsdag af met een 0-1 nederlaag op Wembley, tegen Engeland. Omdat Kroatië in dezelfde poule tegelijkertijd met 3-1 won van Schotland, pakte dat land op doelsaldo de tweede plek. De Tsjechen zijn als nummer drie ook door, maar weten nog niet wie de tegenstander wordt in de achtste finale. Dat kunnen nog een paar verschillende landen worden. In één scenario treft Tsjechië namelijk de winnaar van Groep E: Zweden, Slowakije, Spanje, of heel misschien Polen.

Maar het kan ook zomaar dat het de winnaar van Groep C wordt, en dat is uiteraard Nederland. Bondscoach Jaroslav Silhavy heeft in ieder geval een duidelijke voorkeur: Oranje. Al heeft dat vooral te maken met de speelstad. 'Ik denk de landen die we kunnen treffen gelijkwaardig aan elkaar zijn. Het is één wedstrijd tegen een sterke tegenstander. Dus dan kies ik voor de wedstrijd in Boedapest, in plaats van die in Glasgow. Dat is namelijk beter voor onze fans, die kunnen makkelijker naar Hongarije komen. Maar wie het ook wordt: ik denk dat wij kunnen verrassen.'

In de krant Sport wordt ook al gespeculeerd (zie screenshot hierboven). 'Nederland? Of misschien een derby tegen Slowakije? Tsjechie moet nog een dag wachten op de tegenstander', zo stelt het medium vast. 'De tweede plaats was waarschijnlijk beter geweest, en dat hadden we binnen handbereik.' In dat geval was namelijk de nummer twee uit Groep E de tegenstander geweest.

Maar, zo stelt de krant tevreden vast: 'Nu is de meest voor de hand liggende variant ideaal voor de fans: tegen Nederland in Boedapest. Dat is dichtbij, er mogen 67.215 fans aanwezig zijn en Tsjechen die één vaccinatie hebben gehad (of als eens besmet zijn geraakt met het coronavirus) kunnen zonder restricties afreizen.' Hoe dan ook: middenvelder Tomás Soucek was blij met het optreden van zijn ploeg tegen Engeland. 'Het was een goede voorbereiding voor ons op de achtste finale. Want welk land we ook treffen: het zal een sterke ploeg zijn, net zoals Engeland.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.