Uitgerekend Modric voorkomt blamerende eliminatie Kroatië

Reacties

Kroatië heeft zich dinsdag verzekerd van een plaats in de achtste finales van het EK. Aan de hand van Luka Modric werd het dappere Schotland op de knieën gedwongen.

Uitgerekend Modric voorkomt blamerende eliminatie Kroatië
© Pro Shots
Kroatië
Kroatië
3 - 1
Schotland
Schotland

De inzet bij Schotland - Kroatië was duidelijk. Met een schamele oogst van één punt uit de eerste twee duels hadden beide teams maar één opdracht om een voortijdig afscheid te voorkomen: winnen.

De kaarten lagen qua druk wel anders. Voor verliezend WK-finalist Kroatië zou een eliminatie in de groepsfase gelijk staan aan een blamage. Voor Schotland zou een succes juist een sensationele primeur zijn. Nimmer werd op een EK de groepsfase overleefd.

Kroatië leek minder bevreesd voor het dreigende lot van de uiterst pijnlijke uitschakeling getuige het allesbehalve inspirerende spel. Het Schotse vuur brandde meer op Hampden Park met kansen voor onder anderen Ché Adams als bewijs daarvoor. In plaats van de gezochte treffer kreeg The Tartan Army na ruim een kwartier een koude douche te verwerken.

Nikola Vlasic zette na knap terugleggen van Ivan Perisic Kroatië tegen de verhouding in op voorsprong. Kort voor rust kreeg het Schotse herstel gestalte met de gelijkmaker van Callum McGregor, die met zijn eerste interlandgoal het publiek op Hampden Park in extase bracht.

Die extase maakte na ruim een uur plaats voor teleurstelling. Modric was verantwoordelijk voor de stemmingswisseling op de tribunes in Glasgow. De aanvoerder van Kroatië schoot in de 62ste minuut schitterend met buitenkant rechts de bal buiten bereik van doelman David Marshall in het Schotse doel.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Een kwartier voor tijd stond Modric aan de basis van de genadeklap voor de Schotten. Uit zijn corner kopte Perisic in de 77ste minuut de derde Kroatische treffer op het scorebord, waarmee het pleit was beslecht.

Schotland was niet meer bij machte de spanning terug te brengen en sneuvelde weer in de groepsfase. Kroatië eindigde op basis van het doelsaldo als nummer twee in de groep.

Europees Kampioenschap

Stand Groep D Europees Kampioenschap 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Engeland
3
2
1
0
2-0
+2
7
2
Kroatië
3
1
1
1
4-3
+1
4
3
Tsjechië
3
1
1
1
3-2
+1
4
4
Schotland
3
0
1
2
1-5
-4
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

DE BEOORDELINGEN VAN KROATIË - SCHOTLAND:

Kroatië
Dominik Livakovic 7
Josip Juranovic 6,5
Dejan Lovren 6
Domagoj Vida 5,5
Josko Gvardiol 6,5
(71. Borna Barisic) -
Luka Modric 8,5
Marcelo Brozovic 6,5
Mateo Kovacic 7
Nikola Vlasic 8
(76. Luka Ivanusec) -
Bruno Petkovic 6
(70. Andrej Kramaric) -
Ivan Perisic 7,5
(81. Ante Rebic) -
Bondscoach: Zlatko Dalic 7
Schotland
David Marshall 6
Scott McTominay 6
Grant Hanley 5,5
(33. Scott McKenna) 6
Kieran Tierney 6
Stephen O'Donnell 5
(84. Nathan Patterson) -
John McGinn 6,5
Stuart Armstrong 6
(70. Ryan Fraser) -
Callum McGregor 7
Andy Robertson 6
Lyndon Dykes 6
Ché Adams 5,5
(84. Kevin Nisbet) -
Bondscoach: Steve Clark 6
Scheidsrechter:Fernand Rapallini (ARG) 6,5
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.