Hierro moet WK voor Spanje in goede banen leiden

Reacties

Fernando Hierro (50) is bondscoach van Spanje tijdens het WK. De technisch directeur is door de Spaanse voetbalbond doorgeschoven na het veelbesproken ontslag van Julen Lopetegui.

Hierro moet WK voor Spanje in goede banen leiden

Lopetegui loodste de Spanjaarden naar het WK, maar maakte dinsdag bekend na het WK bij Real Madrid aan de slag te gaan. Die boodschap had de bondscoach, die drie weken geleden nog zijn contract bij de bond tot medio 2020 verlengde, pas vijf minuten voor het wereldkundig worden van het persbericht medegedeeld aan de bondsvoorzitter Luis Rubiales. Die was daar zo kwaad over dat hij Lopetegui een dag later de laan uitstuurde.

Bij de persconferentie over het ontslag van Lopetegui liet Rubiales al weten dat hij verder zo min mogelijk aan de technische staf wilde aanpassen. Met het doorschuiven van Hierro voegt Rubiales dedaad bij het woord.

Hierro is een clubicoon van Real Madrid, waar hij als speler meer dan vierhonderd wedstrijden speelde. Met De Koninklijke werd hij onder andere vijf keer kampioen en won hij drie keer de Champions League. In het seizoen 2014/15 was hij assistent bij Real. Tussen 2007 en 2011 was hij al technisch directeur van Spanje, in november 2017 keerde hij terug in die rol.

Hierro begint vrijdag met Spanje aan het WK met een wedstrijd tegen Portugal.

'Het maakt niet veel uit wie je in de Spaanse dug-out zet'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.