Hiddink als assistent terug op bank Australië: 'De blik in hun ogen zei al genoeg'

Reacties

Australië zwaait met het oefenduel met Nieuw-Zeeland de eigen voetbalhelden uit. Voor Guus Hiddink was er een prominente rol weggelegd bij de Socceroos.

Hiddink als assistent terug op bank Australië: 'De blik in hun ogen zei al genoeg'
© Pro Shots
Australië
Australië
1 - 0
Nieuw-Zeeland
Nieuw-Zeeland

Hiddink liet deze week zijn gezicht zien in het Australische kamp in de voorbereiding op het duel met Nieuw-Zeeland, het laatste optreden van de Socceroos op eigen bodem voor het WK. De Achterhoeker kreeg ook een rol bij die wedstrijd in Brisbane.

Het 'gekke idee' in het hoofd van bondscoach Graham Arnold werd uitgevoerd. Hij kreeg Hiddink als assistent naast zich, in plaats van René Meulensteen die in Europa de WK-tegenstanders gaat bekijken. Daarmee waren de rollen omgedraaid, want in 2006 was Arnold de rechterhand van Hiddink.

Hiddink was gaarne bereid af te reizen naar Australië, zo vertelde hij in de aanloop naar het uitzwaaiduel in Brisbane. 'Ik kreeg een belletje van Arnie. Het was niet echt een vraag. Hij zie: "Ik wil dat je komt". En zonder een seconde twijfel zei ik: "Ik kom".'

Voor Arnold is het een welkome toevoeging. 'Ik ken het oog voor talent bij Guus. De manier waarop hij de speler toespreekt kan een echte bonus zijn. Toen hij bij het ontbijt aankwam, zei de blik in de ogen van spelers al genoeg. De kinderen van toen, die nu internationals zijn, waren in 2006 een jaar of zes. Ze zagen hem als een idool.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Australië
Meer over Australië
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.