Het is weer eens zover: Balotelli van training gestuurd bij Brescia

Reacties

Mario Balotelli heeft donderdag weer eens de headlines gehaald in Italië. De 29-jarige aanvaller is volgens de grote Italiaanse kranten van de training gestuurd bij Brescia.

Het is weer eens zover: Balotelli van training gestuurd bij Brescia
© Pro Shots

Balotelli kon volgens La Gazzetta dello Sport gaan douchen omdat trainer Fabio Grosso klaar was met zijn spits, die de kantjes er vanaf liep tijdens de oefensessie. En dus besloot Grosso, in 2006 nog wereldkampioen met Italië en maker van het belangrijke doelpunt tegen Duitsland in de halve finale, dat het beter was dat de 36-voudig international de training verliet.

'Mario ga, Mario ga!', zou Grosso de in zijn ogen te luie Balotelli hebben toegebeten. Super Mario liep volgens ooggetuigen daarop boos van het veld, zocht de kleedkamers op en vertrok daarna al snel van het trainingscomplex met zijn auto. Op dat moment was de training van Brescia, dat zondag de uitwedstrijd tegen AS Roma speelt, nog gewoon bezig.

Of er nog reprimandes zullen volgen, is vooralsnog niet duidelijk. Brescia heeft via een woordvoerder aan de Italiaanse kranten laten weten dat Balotelli inderdaad voortijdig de kleedkamer heeft opgezocht, maar probeerde de boel verder te sussen. Desondanks vallen maatregelen van trainer Grosso en clubeigenaar Massimo Cellino niet uit te sluiten.

Los van eventuele sancties is het natuurlijk niet de eerste keer dat Balotelli om disciplinaire redenen in het nieuws komt. Dat terwijl bondscoach Roberto Mancini deze week nog een dringende oproep deed aan zijn voormalige pupil als hij nog wil terugkeren in de Italiaanse nationale ploeg richting het EK. 'Mario heeft zes maanden de tijd. In zo'n periode kan veel gebeuren.'

Balotelli keerde afgelopen zomer terug in eigen land na drie seizoenen Frankrijk bij OGC Nice en Olympique Marseille. De voormalig spits van Internazionale, AC Milan en Manchester City scoorde tot nu toe twee keer in zeven Serie A-duels. In de laatste wedstrijd voor de interlandperiode (4-0 nederlaag tegen Torino) haalde Grosso hem al in de rust naar de kant.

Serie A

Stand Serie A 2019/2020

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
17
Genoa
38
10
9
19
47-73
-26
39
18
Lecce
38
9
8
21
52-85
-33
35
19
Brescia
38
6
7
25
35-79
-44
25
20
SPAL
38
5
5
28
27-77
-50
20
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer M. Balotelli
Meer over M. Balotelli
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.