Mancini brengt dringende boodschap over aan Balotelli en Kean

Reacties

Italië plaatste zich zonder ook maar een punt te laten liggen voor het EK 2020. Bondscoach Roberto Mancini heeft nu een halfjaar de tijd om te bepalen wie hij meeneemt naar de eindronde en wie hij thuislaat. Wie mee wil, zal zich bij zijn club moeten manifesteren.

Mancini brengt dringende boodschap over aan Balotelli en Kean
© Pro Shots

Terugblikkend op zijn start bij La Nazionale zegt Mancini dat het niet zo eenvoudig was om een groep samen te stellen. 'De algehele sfeer was een beetje triest en het was van belang om zoveel mogelijk vernieuwing door te voeren. We moesten spelers die zelden tot nooit in de Serie A hadden gespeeld de kans geven', sprak de bondscoach tijdens de Social Football Summit in Rome.

Mancini zegt dat hij het mede aan zijn stafleden te danken had dat er een competitieve selectie ontstond bij Italië. Toch waren er ook voldoende spelers die hij zelf al kende en die hij uitprobeerde in het achterliggende jaar. Mario Balotelli kreeg bijvoorbeeld voor het eerst sinds vier jaar weer eens de kans in de aanval. Mancini en hij werkten al samen in Italië en Engeland.

Toch betekent de oude vriendschap allerminst dat Balotelli een voorkeurspositie geniet. Balotelli staat sinds de zomer onder contract bij Brescia en kwam daar vooralsnog pas twee keer tot scoren. 'Mario heeft zes maanden de tijd. In zo’n periode kan veel gebeuren', zegt Mancini. 'Op dit moment twijfel ik maar over één of twee plekken in mijn selectie, de rest hangt af van blessures. Ik kan helaas niet alle 35 spelers meenemen die ik het gun, ik heb maar plek voor 23 man.'

Net als Balotelli hangt ook Moise Kean er aan een dun draadje bij voor Italië. De aanvaller verruilde Juventus in de zomer voor veel geld voor Everton, maar wacht daar nog op zijn eerste doelpunt. 'Ik hoop dat hij een club vindt die hem iedere week laat spelen', stelt de bondscoach. 'Lukt hem dat, dan is hij één van de spelers die in beeld is om mee te gaan naar het EK. Veel hangt af van wat hij voor elkaar krijgt tussen nu en mei.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Italië
Meer over Italië
Meer M. Balotelli
Meer over M. Balotelli
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.