Het doek valt voor Vreven en Hupperts: Lokeren failliet verklaard

Reacties

Het onvermijdelijke is maandagmiddag gebeurd: de Belgische club SC Lokeren is door de rechter failliet verklaard. Daardoor staan trainer Stijn Vreven en Guus Hupperts, voormalig speler van AZ, Roda JC en Willem II, op straat.

Het doek valt voor Vreven en Hupperts: Lokeren failliet verklaard
© Pro Shots

Eerder deze maandag zag het er al naar uit dat het doek zou vallen voor Lokeren. Voorzitter Louis de Vries gooide vanochtend de handdoek al. 'Ondanks alle inspanningen zijn we er niet in geslaagd om tijdig de nodige investeerders aan te trekken', schreef De Vries tot zijn eigen spijt en verdriet. De club zou zich daardoor neerleggen bij het vonnis van de rechtbank.

Die heeft inmiddels het faillissement van Lokeren uitgesproken, zo liet advocaat Kris Goeman als tijdelijke bewindvoerder van de club maandagmiddag weten. Omdat er geen nieuwe investeerder meer op de proppen kwam kwam, zag ook de rechter geen andere mogelijkheid. Er zijn inmiddels twee curatoren aangesteld.

'De schuld betrof bijna 4,5 miljoen euro. Die had men bij spelers, trainers, leveranciers en medewerkers die de club rijk was', omschreef Goeman de financiële moeilijkheden van Lokeren bij Sporza. 'Daarbovenop kwam nog een bijkomend bedrag van 3,5 miljoen euro, dat aan oud-voorzitter Roger Lambrecht moest betaald worden.'

SC Lokeren zou later dit jaar op 22 juni zijn vijftigste verjaardag vieren. De club zag in 1970 het levenslicht na een fusie tussen Standaard en Racing Lokeren. De grootste successen vierden De Tricolores in het vorige decennium, toen onder trainer Peter Maes zowel in 2012 en 2014 de Belgische beker werd gewonnen. Vorig seizoen degradeerde de club uit de Eerste Klasse.

Doorstart
Overigens wordt er in België inmiddels gesproken van een mogelijke doorstart met amateurclub VW Hamme. Afgelopen weekend is er al gesproken met de bevriende club, die volgend seizoen uitkomt in de derde amateurklasse. Lokeren onderhoudt een goede band met Hamme, waar enkele jeugdspelers zijn gestald.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Lokeren
Meer over Lokeren
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.