Bijzondere cirkel is rond met transfer Hupperts naar VVV

Reacties

Guus Hupperts keert terug op de Nederlandse velden. VVV-Venlo bevestigt vrijdagmiddag het nieuws dat al even in de lucht hing: de aanvaller is zonder het betalen van een transfersom binnengehaald.

Bijzondere cirkel is rond met transfer Hupperts naar VVV
© Pro Shots

Hupperts (28) komt over van het Belgische KSC Lokeren, de club die afgelopen week failliet ging en waar hij een contract tot medio 2020 had. In Venlo tekent de aanvaller een overeenkomst voor twee seizoenen, met een optie voor één extra seizoen.

VVV wordt de tweede Limburgse club uit de loopbaan van Hupperts, die werd opgeleid bij Roda JC Kerkrade en na 85 wedstrijden in het eerste elftal naar AZ vertrok. Later kwam hij nog op huurbasis uit voor Willem II en sinds 2016 op vaste basis voor Lokeren.

Hupperts heeft een speciale band met VVV. Zijn overgrootvader was in februari 1903 betrokken bij de oprichting van de club. 'Toen VVV interesse toonde hoefde ik niet lang na te denken', zegt Hupperts dan ook. 'Eredivisie spelen in de provincie waar ik geboren en getogen ben, bij de club waarvan mijn overgrootvader aan de wieg stond. Ik ken daardoor de club én de gemoedelijke cultuur en voel me daar heel prettig bij. VVV sprak het vertrouwen in me uit. Samen willen we de lijn, die de club ná de winterstop heeft ingezet, aankomend seizoen doortrekken. Ik hoop daar mijn steentje aan te kunnen bijdragen.'

Technisch manager Stan Valckx is blij met de komst van de eerste nieuwkomer voor volgend seizoen. 'Guus is een technisch vaardige aanvaller die creativiteit in zijn spel legt', stelt de directeur. 'Hij voetbalt al geruime tijd op het hoogste niveau, in zowel Nederland als België en kent het klappen van de zweep wel. Zijn ervaring neemt hij mee als extra bagage, waardoor hij de jeugdige spelers in de selectie daar wellicht van mee kan laten profiteren.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.