Chaos compleet bij Lokeren, alleen conciërge nog welkom in stadion

Reacties

De situatie bij Sporting Lokeren wordt steeds nijpender. De Belgische club kreeg door de coronacrisis meer tijd om een faillissement te voorkomen, maar nu heeft de buitenlandse investeerder waar de hoop op was gevestigd de stekker uit de onderhandelingen getrokken. Daarnaast zijn alle werknemers op economische werkloosheid gezet.

Chaos compleet bij Lokeren, alleen conciërge nog welkom in stadion
© Pro Shots

Voorzitter Louis de Vries van Lokeren bevestigt het verhaal tegenover Het Laatste Nieuws. Economische (of tijdelijke) werkloosheid betekent dat de werknemers van de club, die overigens al tijden wachten op salaris, recht hebben op een uitkering en eventueel de mogelijkheid hebben om de aflossing van hun hypotheek uit te stellen. Daarnaast zijn van alle medewerkers de toegangspasjes tot het stadion geblokkeerd. Van iedereen, behalve conciërge Lorenzo. Dit om te voorkomen dat er eigendommen van de club worden gestolen.

Lokeren, in 2012 en 2014 nog Belgisch bekerwinnaar, verkeert in financieel zeer zwaar weer. Afgelopen maandag had er vijf miljoen euro bij elkaar gehaald moeten zijn om een faillissement af te wenden, maar daar kreeg de club door de coronacrisis tot 20 april voor. Het reddingsplan met behulp van een buitenlandse investeerder viel echter in duigen. 'De kandidaat-investeerder heeft besloten de onderhandelingen stop te zetten. Wij overleggen met de bewindvoerder voor de volgende stappen', vertelde De Vries aan de Belgische krant.

De fans van Lokeren hadden al weinig vertrouwen in het plan van de voorzitter, vertelde Dirk Bossers. 'Dinsdagochtend werden wij door Louis de Vries op de hoogte gebracht dat de gesprekken met de eventuele buitenlandse overnemers of investeerders op niets zijn uitgedraaid en werden stopgezet. Door de eerdere ervaringen met gemaakte beloftes en gestelde vooruitzichten, hadden we onze hoop voor een Lokerse toekomst hier ook niet op gevestigd. We werken onverstoord verder aan een alternatieve toekomst en gaan daar vandaag gewoon mee door. De contacten met de verschillende lokale partijen en de stad zijn volop gaande.'

Ondertussen gaan er ook geruchten over een fusie met KVV Zelzate, dat uitkomt op het vijfde niveau. Lokeren eindigde onderaan in de Eerste Klasse B, het tweede niveau. De club speelt play-offs tegen KSV Roeselare voor handhaving. Guus Hupperts staat onder contract bij de club, maar is teruggezet naar de beloften. Stijn Vreven is de trainer van Lokeren.

Bekijk hier al onze video's
Meer Lokeren
Meer over Lokeren
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.