Heracles vindt nieuwe spits in Tilburg

Reacties

Jizz Hornkamp is de nieuwe spits van Heracles Almelo. De 25-jarige aanvaller komt over van Willem II en tekent een contract voor drie seizoenen met de optie op een extra jaar.

Heracles vindt nieuwe spits in Tilburg
© Pro Shots

'Heracles Almelo is een grote club die thuishoort in de Eredivisie', vertelt Hornkamp op de clubsite. 'Ik kan me goed vinden in het plan dat me is voorgeschoteld en bij de speelwijze van de club. Als spits wil je niets liever dan aanvallend voetbal spelen.'

'Jizz is een echte spits met een uitstekende opleiding en Eredivisie-ervaring. Hij heeft een geweldige mentaliteit en past bij de manier van spelen die wij voor ogen hebben', voegt technisch directeur Nico-Jan Hoogma toe.

Hornkamp speelde in de jeugd van Ajax en AZ, waarna hij bij SC Heerenveen debuteerde in het betaald voetbal. Via FC Den Bosch kwam hij in januari 2022 bij Willem II terecht. In Tilburg was Hornkamp het voorbije seizoen goed voor elf doelpunten in 35 wedstrijden in alle competities.

Nu vertrekt de spits dus naar Almelo. Heracles zocht nog versterking voor zijn positie, aangezien het contract van Samuel Armenteros is afgelopen en ook pinchhitter Rigino Cicilia is vertrokken.

Bekijk hier al onze video's
Meer Heracles Almelo
Meer over Heracles Almelo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.