Heracles verrast: assistent van Guardiola op weg naar Almelo

Reacties

Carlos Vicens is hard op weg om vanaf komende zomer de nieuwe hoofdtrainer van Heracles Almelo te worden. Als de laatste plooien zijn gladgestreken, komt de 39-jarige Spanjaard over van Manchester City en wordt hij in Almelo de opvolger van Frank Wormuth.

Heracles verrast: assistent van Guardiola op weg naar Almelo
© ManCityES (Twitter)

Wormuth maakte in januari bekend dat hij zijn aflopende contract niet ging verlengen, hij maakt na deze jaargang de overstap naar FC Groningen. Heracles ging de afgelopen maanden vervolgens op zoek naar een vervanger en lijkt die te hebben gevonden met Vicens. Voor de Spanjaard zal het zijn eerste klus als hoofdtrainer op het hoogste niveau van het betaald voetbal worden.

Vicens komt uit Mallorca, waar hij op 27-jarige leeftijd vanwege knieklachten een punt achter zijn spelersloopbaan zette en zijn trainerscarrière begon. In 2017 sloot hij aan in de academie van City, waar hij al snel doorgroeide en vorig seizoen kampioen werd met Manchester City Onder-18. Sinds afgelopen zomer is hij assistent van Pep Guardiola bij de hoofdmacht.

Vicens heeft in Manchester een doorlopend contract tot medio 2023, maar staat op het punt naar Heracles te vertrekken om daar op eigen benen te staan.

Bekijk hier al onze video's
Meer Heracles Almelo
Meer over Heracles Almelo
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.