Hendriks troeft favorieten af in strijd om Bronzen Stier

Reacties

Go Ahead Eagles-spits Sam Hendriks is de Winnaar van de eerste Bronzen Stier. De aanvaller, die zeven goals maakte in de eerste periode, blijft daarmee (in willekeurige volgorde) Arnaut Groeneveld (NEC), Mateo Cassierra (Jong Ajax) en Djibril Dianessy (Fortuna Sittard) voor.

Hendriks troeft favorieten af in strijd om Bronzen Stier

Opmerkelijk genoeg blijven periodewinnaar Jong Ajax en play-off-ticket-winnaar NEC zonder individuele bekroning. De toekenning van de Bronzen Stier vindt plaats nadat de trainers en aanvoerders van de Jupiler League-clubs een voorselectie hebben gemaakt, waarna de supporters de beslissende stem hebben. Go Ahead Eagles mobiliseerde via social media driftig de grote achterban om voor Hendriks te kiezen en die opzet slaagde. De Deventenaren beloofden zelfs dat een supporter komende vrijdag (als Go Ahead op bezoek gaat bij Telstar) de Bronzen Stier mag overhandigen aan Hendriks.

De 22-jarige voormalig aanvaller van Jong Ajax (hij speelde ooit één keer in Ajax 1) was samen met doelman Sonny Stevens en de op het middenveld teruggekeerde Joey Suk een van de lichtpuntjes van het matig gestarte Go Ahead Eagles. De degradant is mede dankzij de goals van Hendriks de laatste weken opgeklommen naar de subtop. Hendriks is met tien treffers momenteel topscorer in de Jupiler League. Aangezien de eerste twee competitieduels niet meetelden voor de eerste periode levert hem dat geen tweede Bronzen Stier als topscorer van de periode op.

Hendriks maakte er in de eerste periode zeven, net zo veel als Andrija Novakovich van Telstar en Mart Lieder van FC Eindhoven. Laatstgenoemde wint de Bronzen Stier, omdat hij voor zijn zeven doelpunten 804 minuten nodig had terwijl zijn concurrenten in 810 minuten dezelfde productie fabriceerden.

Waar de nummers één en twee van de eerste periode – Jong Ajax en NEC - zonder individuele prijs bleven, kreeg Fortuna Sittard wél een beloning in de vorm van twee Bronzen Stieren. De Limburgers liepen op de laatste speeldag de eerste periodetitel mis, maar maakten voldoende indruk om in de prijzen te vallen. Aanvoerder Perr Schuurs werd uitgeroepen tot Beste Talent, terwijl Sunday Oliseh de titel Beste Trainer kreeg toebedeeld.

Afgelopen vrijdag zorgde Sam Hendriks nog voor de winnende treffer tegen Jong AZ.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.