Held van sprookjesclub Wrexham stopt voor de tweede keer als prof

Reacties

Ben Foster heeft vijf maanden na zijn rentree opnieuw een punt gezet achter zijn loopbaan. De veertigjarige doelman vindt dat hij niet langer zijn niveau haalt en bergt zijn keepershandschoenen daarom nu voorgoed op.

Held van sprookjesclub Wrexham stopt voor de tweede keer als prof
© Pro Shots

Foster stopte vorig jaar ook al na zijn transfervrije vertrek, maar verraste in maart vervolgens de Engelse voetbalwereld door op te duiken bij Wrexham. Met de club van de Amerikaanse acteurs Rob McElhenney en Ryan Reynolds promoveerde de achtvoudig international van Engeland afgelopen seizoen naar de League Two. Het voetbalsprookje trok veel aandacht in de internationale media.

Ook in de eerste duels van het nieuwe seizoen stond Foster in de basis bij Wrexham, maar dat moet nu verder zonder de oud-doelman van onder meer Manchester United en West Bromwich Albion. 'Mijn prestaties hebben dit seizoen niet het niveau gehaald dat ik van mezelf eis', legt Foster maandagmiddag uit op de clubwebsite. 'Ik voel dat dit het juiste moment is om te stoppen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zo komt de tweede periode van Foster bij Wrexham ten einde. In 2005 verhuurde Stoke City hem ook al aan de Welshe club, waarna hij de overstap maakte naar United. Bij zijn terugkeer groeide de veteraan uit tot publiekslieveling, onder meer door een penalty te stoppen in de kampioenswedstrijd tegen Notss County. 'Wrexham was een betere club met Ben Foster', aldus manager Phil Parkinson.

Dat Foster nu tot de conclusie komt dat het beter is om te stoppen, nadat Wrexham in de eerste vier speelronden dertien goals incasseerde, siert hem volgens Parkinson. 'Ben is een modelprof geweest tijdens zijn periode bij Wrexham en heeft alles gedaan wat van hem werd gevraagd. Je moet een grote persoonlijkheid hebben en deze club goed kennen, om deze beslissing te nemen.'

Bekijk hier al onze video's
Meer B. Foster
Meer over B. Foster
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.