Oud-doelman Foster haatte elke seconde van zijn Man Utd-loopbaan

Reacties

Spelen voor Manchester United is voor velen een jongensdroom, maar Ben Foster vond er helemaal niets aan. De vorig jaar gestopte doelman vertelt openhartig over zijn tijd op Old Trafford.

Oud-doelman Foster haatte elke seconde van zijn Man Utd-loopbaan
© Pro Shots

'Als ik nu terugkijk op die periode, dan was ik een heel ander persoon', verhaalt Foster bij talkSPORT over het lustrum (2005-2010) waarin hij onder contract stond bij Manchester United. 'Ik was nog zo nat achter de oren, ik begreep niet hoe het leven werkte. Volgens mij had ik last van het impostor syndrome.'

Het impostor syndrome staat in Nederland ook wel bekend als het oplichterssyndroom en wordt door de psychologie gebruikt om mensen te beschrijven die niet geloven dat ze hun succes zelf hebben afgedwongen.

'Ik haatte elke seconde van mijn Manchester United-loopbaan', aldus Foster. 'Ik was nerveus en kon er niet van genieten. Ik was doodsbang om een fout te maken en vooral ook doodsbang voor de reacties die er dan zouden komen. Ik keek soms om me heen, zag al die grote namen en dacht ik: hoe ben ik hier beland?'

Bij Manchester United slaagde Foster niet, maar met name bij West Bromwich Albion groeide de sluitpost uit tot een gewaarde kracht. Tussen 2007 en 2014 kwam de goalie acht keer uit voor de Engelse nationale ploeg.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.